x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Desene dintr-o axă îndepărtată - expoziție temporară la Muzeul Colecțiilor de Artă

Desene dintr-o axă îndepărtată - expoziție temporară la Muzeul Colecțiilor de Artă

de Magdalena Popa Buluc    |    15 Mar 2021   •   15:35
Desene dintr-o axă îndepărtată - expoziție temporară la Muzeul Colecțiilor de Artă

Muzeul Național de Artă al României și Institutul Cultural Maghiar organizează expoziția Desene dintr-o axă îndepărtată, semnată de artistul Részegh Botond. Aceasta va fi deschisă publicului din 11 martie a.c., la Muzeul Colecțiilor de Artă, din Calea Victoriei nr. 111, Bucureşti și va putea fi vizitată până pe 18 aprilie 2021.

 

Artistul Részegh Botond, absolvent al Universității Naţionale de Artă din Bucureşti, la clasa de grafică a maestrului academician Mircia Dumitrescu, propune o incursiune în spațiul creator, cu provocările și constrângerile sale interioare, suprapuse peste cele de nouă factură.

 

Desene dintr-o axă îndepărtată reprezintă o serie de lucrări de grafică, în cea mai mare parte, dar și un număr de pânze de mari dimensiuni, elaborate în perioada lunilor de carantină.

 

Galeriile de siluete antropomorfice minimaliste compun, structurează și conferă traseului expozițional un tempo specific, narând vizual o experiență autobiografică definită de un context extrem de precis: carantina. Acestea au versatilitatea care le-ar permite să funcționeze asemenea unor cadre din storyboard-ul unui «thriller psihologic» despre «ce s-ar putea întâmpla într-un atelier, în pandemie».” dezvăluie Ana Negoiță, curatoarea expoziției.

 

 „Deschidem anul expoziţional 2021 cu un proiect mult aşteptat de public. Am ales ca prima expoziţie din an să fie dedicată artei contemporane şi să arătăm publicului artă creată recent, în timpul pandemiei. Selecția lucrărilor pune accentul pe expresia diferitelor stări de spirit pe care artistul creator le-a resimţit în această perioadă de pandemie, de comunicare cu sine. Ne onorează să avem ca parteneri în acest curajos demers o instituţie de prestigiu, Institutul Cultural Maghiar, de care ne leagă, de-a lungul timpului, organizarea unor expoziții temporare importante”, spune Cristina Verona Tobi, manager interimar MNAR.  

 

 

 

 

×