x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Preselectie pentru slujbe in strainatate

Preselectie pentru slujbe in strainatate

03 Noi 2004   •   00:00

Rata somajului inregistrata la sfarsitul lunii septembrie in Plopeni, judetul Prahova, a fost 11,15%, mult peste media pe tara, care a fost de 6%. In localitatea prahoveana, din cele 7.298 de oameni cu varsta cuprinsa intre 18 si 62 de ani, 814 sunt someri.

MESERIE. Persoanele calificate se pot inscrie in banca de date a OMFM
Oficiul pentru Migratia Fortei de Munca organizeaza astazi, de la ora 8:30, la sediul Agentiei Locale de Ocupare a Fortei de Munca, Str. Independentei, nr. 18, inscriere in baza de date a celor care care vor sa munceasca in strainatate. Pot participa la preselectie persoanele care au intre 20 si 40 de ani si minimum doi ani experienta dovedita prin cartea de munca in meseriile de ospatar, bucatar si macelar.

ALTE MESERII. De asemenea, pot participa la inscrierea in banca de date barbati care au varsta mai mica de 45 de ani si experienta de cel putin doi ani in meseriile de dulgher, fierar- betonist, vanzator-ajutor depozit, tamplar mobila, electromecanic autobuze si/sau camioane si cazangiu industrial.

Sunt cautati ingrijitorii de animale, tinichigii, vopsitori auto si zidari, barbati cu varsta mai mica de 45 de ani si care au cel putin trei ani experienta dovedita prin cartea de munca. La preselectie mai pot participa lucratori forestieri (fasonatori mecanici/drujbisti) - barbati, maximum 45 ani cu minimum un an experienta dovedita prin cartea de munca. Depunerea doasarului constituie doar primul pas in procesul de recrutare si plasare a fortei de munca in strainatate. (Cristian Petru)

CE CONTINE DOSARUL
Dosarul celor care se inscriu in banca de date trebuie sa contina copii de pe actul de identitate, pasaport, acte de studii si carte de munca. Mai este nevoie de cazier judiciar in original, adeverinta medicala de la medicul de familie, care sa ateste ca solicitantul este clinic sanatos, declaratie pe proprie raspundere, legalizata notarial, din care sa rezulte ca solicitantul nu beneficiaza de pensie de invaliditate, curriculum vitae, fisa personala si o fotografie tip pasaport.

×
Subiecte în articol: cariera munca