x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Majoritatea angajaților vor un loc de muncă aproape de casă

Majoritatea angajaților vor un loc de muncă aproape de casă

21 Ian 2021   •   11:18
Majoritatea angajaților vor un loc de muncă aproape de casă

Peste 65% dintre angajați vor un loc de muncă aproape de locuință. Totodată, 41% vor ca tehnologiile din spațiile de birouri să fie mai sigure pentru sănătate, iar 51% acordă importanță măsurilor sanitare, arată studiul Genesis Property.

De asemenea, 49,3% dintre participanții la cercetare vor distanțare la serviciu, iar 36,5% cred că își vor relua activitatea la serviciu, împreună cu toată echipa.

60% dintre respondenți consideră necesare spațiile de birouri dar trebuie făcute schimbări. 52% cred că acestea ar trebui să le ofere angajaților mai mult decât muncă, integrând divertismentul și socializarea. Mai mult, 45% sunt de părere că pandemia de coronavirus a deschis oportunitatea de adoptarea a tehnologiilor bazate pe inteligența artificială, care să reducă activitățile de rutină. 40% dintre angajați vor să-și poată manifesta creativitatea la serviciu.

Cercetarea a fost realizată în noiembrie 2020  prin platforma iVox, pe 1.062 de utilizatori de Internet din toată ţara, cu vârste între 25 - 40 de ani. 80% dintre respondenţi erau angajaţi full-time şi 77% ocupau poziţii cu activitate de birou, în IT, consultanţă, financiar, energie, imobiliare, auto sau comerţ.

 

×
Subiecte în articol: lod de munca