x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii BNS propune reforme în cinci domenii de activitate

BNS propune reforme în cinci domenii de activitate

21 Mai 2021   •   08:51
BNS propune reforme în cinci domenii de activitate

Blocul Național Sindical propune un pachet de reforme în cinci domenii de activitate. Acesta a fost înaintat executivului și coaliției de guvernare, a anunțat președintele BNS, Dumitru Costin.

"Blocul Naţional Sindical a avansat către membrii Guvernului şi către liderii politici ai coaliţiei pachetul de reforme pe care BNS l-a avansat şi care vizează cinci domenii cheie pentru noi, ca reprezentanţi ai lucrătorilor. Mă refer la reforma pensiilor - şi am definit tipurile de măsuri pe care le propunem. În al doilea rând, elemente care ţin de reformele fiscale din România, în al treilea rând elementele care ţin de reformele care ar viza dialogul social din România, în al patrulea rând reformele care vizează salariul minim şi mecanismele pentru stabilirea salariului minim.

Am cerut în repetate rânduri să mi se comunice în ce măsură există disponibilitate pentru a discuta aceste reforme, pentru că aceste reforme, odată asumate printr-un proces de negociere cu Comisia Europeană, devin obligatorii. Am explicat domnului prim-ministru cât şi celorlalţi membri ai Guvernului prezenţi faptul că există riscul ca anumite reforme pe care ei doresc să le asume fără consultarea noastră, atât a organizaţiilor sindicale, cât şi a organizaţiilor patronale, în momentul în care şi le-au asumat, să avem reacţii, unele care să ducă chiar la stoparea sau blocarea acelor reforme, iar pe cale de consecinţă, pentru că acest program - Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă intră pe alte mecanisme, pe alte condiţionări, pe monitorizări bianuale poate să fie blocat şi inclusiv banii pentru România pot fi blocaţi. Atunci, există riscul ca din această şmecherie politică şi din această aroganţă şi suficienţă politică să ne trezim că vom fi scoşi vinovaţi pentru incapacitatea lor de a dialoga şi de a găsi pe calea unor negocieri transparente, soluţii la reforme", a spus acesta, după întâlnirea cu premierul Florn Cîțu pe tema PNRR. 

 

×
Subiecte în articol: bns dumitru costin reforme