x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii 64% dintre angajați vor să continue parțial munca la distanță după pandemie

64% dintre angajați vor să continue parțial munca la distanță după pandemie

10 Feb 2021   •   13:30
64% dintre angajați vor să continue parțial munca la distanță după pandemie

Peste 64% dintre angajați vor să lucreze o parte din timp de acasă și după sfârșitul pandemiei de coronavirus, arată un sondaj realizat de platforma de recrutare online bestjobs.ro.

23% dintre salariați doresc să muncească la distanță cel puțin 1-2 zile pe săptămână, iar 12% vor să meargă la birou 4 zile pe săptămână.

"Înainte de debutul pandemiei, peste 81% dintre angajaţii care au răspuns sondajului BestJobs lucrau de la birou - numai de la birou (61%) sau în cea mai mare parte a timpului de la birou (20%) - dar odată ce au experimentat şi munca remote au constatat că nu mai pierd timp cu deplasarea zilnică (69%) şi şi-au redus semnificativ şi cheltuielile zilnice, legate de transport, masă de prânz, haine (51%). Însă beneficiul principal, pe care majoritatea respondenţilor (56%) l-au resimţit lucrând de acasă, este că s-au putut proteja mai bine de Covid-19", precizează studiul.

La toate acestea se adaugă programul flexibil și confortul de acasă, ceea ce a permis pentru 45% dintre salariați să petreacă mai mult timp cu famli, 36% și-au gestionat timpul mai bine, 28% au fost mai productivi, iar 19% mai puțin stresați.

Cu toate astea, 56% spun că le lipsește interacțiunea zilnică de la serviciu, iar 52% au petrecut mai mult de opt ore zilnic pentru activitatea profesională, pentru 43% a fost greu să delimiteze viața profesională de cea personală, iar 39% au fost întrerupți adesea de copii, animale de companie sau au avut probleme cu internetul.

În pofida acestor neajunsuri, 82% dintre persoanele care muncesc de acasă ar recomanda cunoscuților să experimenteze această metodă.
 

×
Subiecte în articol: munca de acasa