x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Să eviți sau nu să îți iei credite de nevoi personale?

Să eviți sau nu să îți iei credite de nevoi personale?

07 Sep 2020   •   14:59
Să eviți sau nu să îți iei credite de nevoi personale?

Când auzi și citești zi de zi știri despre recesiune economică, șomaj în creștere, afaceri în prag de faliment, consum în scădere, ideea de a căuta credite de nevoi personale nu mai pare atât de inspirată. Un contract de credit implică responsabilități care trebuie gestionate în orice situație, până la rambursarea integrală a acestuia. Orice întârziere la plata ratelor poate însemna penalități care se adaugă la suma totală și probleme în plus într-un context marcat de incertitudini.

Dar cât de riscant este să aplici pentru un credit? Dacă vorbim de credite de nevoi personale sau credite în general, sunt oameni care evită toată viața să se îndatoreze la instituții financiare și fac tot posibilul să folosească resurse proprii sau bani de la rude și prieteni pentru orice achiziție, chiar și când vine vorba de o casă sau o mașină. Dobânzile aplicate la suma împrumutată și obligațiile contractuale care trebuie asumate în relația cu creditorul sunt principalele motive pentru care un credit este privit doar ca o ultimă soluție pentru rezolvarea unei probleme financiare.

 

Și totuși…

Sunt însă situații în care un credit de nevoi personale poate fi considerat drept soluția rațională. Produsele de creditare dezvoltate în special de instituțiile financiare nebancare (IFN) pot fi o opțiune modernă, rapidă și avantajoasă pentru rezolvarea unor situații. În special a celor neprevăzute, în care este nevoie de reacție rapidă și de bani de care nu dispui. O datorie notificată de ANAF sau de alte instituții ale statului, o urgență medicală sau o defecțiune majoră la mașină, sunt situații greu de controlat și de anticipat. În lipsa unor economii sau a ajutorului din partea prietenilor, opțiunea aplicării pentru un credit de nevoi personale te poate salva dintr-un moment financiar dificil.

În astfel de momente, rezolvarea problemelor apărute primează și timpul de reacție este crucial pentru salvarea situației. Cine vrea poprire pe conturile bancare sau amânarea unei intervenții medicale vitale? De la momentul completării cererii de credit, online, până la intrarea în posesia banilor solicitați poate trece doar o oră, în cazul produselor de creditare din oferta IFN-urilor. Acest interval scurt de timp se datorează procedurilor simplificate de aplicare și analizare a documentelor necesare. Completarea unei cereri de credit poate dura câteva minute, iar singurul document solicitat la acel moment este o copie după actul de identitate.

Sunt disponibile numeroase metode de virare a creditului către solicitant, de la ridicarea acestora cash în unități bancare, la virarea în cont sau instant pe cardul personal. Calcularea ratelor este transparentă, fiind comunicate toate costurile, iar rambursarea anticipată a creditului poate fi recompensată de unele IFN-uri cu sume importante.

Un credit de nevoi personale implică asumarea unor responsabilități financiare, dar această soluție poate fi viabilă și utilă în multe situații cu care te poți confrunta. Alegerea unei astfel de opțiuni din oferta unei instituții financiare nebancare nu trebuie evitată, ci văzută ca o modalitate eficientă de soluționare a dificultăților financiare de moment.

×
Subiecte în articol: credite de nevoi personale