x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Lucrările la termocentrala Iernut sunt realizate în proporție de 70%. Când va fi finalizată

Lucrările la termocentrala Iernut sunt realizate în proporție de 70%. Când va fi finalizată

13 Oct 2021   •   11:03
Lucrările la termocentrala Iernut sunt realizate în proporție de 70%. Când va fi finalizată

Începută în urmă cu câțiva ani, termocentrala de la Iernut nu este încă finaliztă, deși termenul de dare în folosință a expirat de aproape doi ani. Lucrările de execuție au fost realizate în proporție de circa 70%, transmite Romgaz.

Din punct de vedere general "Turnkey project", respectiv proiectare, execuţie, instruiri, cursuri etc., investiţia este finalizată în procent de 80%.

Romgaz va transmite Raportul tehnic către Ministerul Energiei, pentru luare la cunoştinţă şi către antreprenorul cu care Romgaz a contractat execuţia lucrărilor, Asocierea Duro Felguera - Romelectro, pentru analiză şi formularea de obiecţiuni.

Directorul general, Aristotel Jude, a declarat că Romgaz analizează posibilitatea de a încheia un nou contract, tot cu asocierea Romelectro-Duro Felguera pentru finalizarea termocentralei de la Iernut, dar va cere garanții și nu va mai plăti alte sume. Totodată, acesta estimează că va fi gata la sfârșitul anului 2022.

Romgaz a semnat, în 2016, un contract în sumă de 268 milioane de euro, fără TVA,  cu firmele Duro Felguera şi Romelectro, pentru realizarea unei noi termocentrale pentru producerea energiei electrice în cadrul celei deja existente la Iernut. Aceasta ar fi trebuit să fie finalizată la începutul anului 2020. 

 

×
Subiecte în articol: romgaz iernut