x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Încep lucrările de modernizare la Pistei 2 a Aeroportului Henri Coandă

Încep lucrările de modernizare la Pistei 2 a Aeroportului Henri Coandă

12 Aug 2020   •   11:23
Încep lucrările de modernizare la Pistei 2 a Aeroportului Henri Coandă

CN Aeroporturi Bucureşti SA începe lucrările de modernizare la Pista 2 a Aeroportului Henri Coandă pe data de 21 august, după ce a obţinut autorizaţia de construire din partea Ministerului Transporturilor. Valoarea lucrărilor se ridică 109,687 milioane de lei. Termenul de finalizare este de cinci luni. 

"CN Aeroporturi Bucureşti SA anunţă demararea lucrărilor la obiectivul de investiţie 'Modernizarea pistei 08L-26R şi resistematizarea zonei de siguranţă aferente (inclusiv la căile de rulare N, W, V, O) la Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti'. În urma obţinerii Autorizaţiei de construire din partea Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, din data de 11.08.2020, CN Aeroporturi Bucureşti a emis ordinul de începere a lucrărilor la obiectivul anterior menţionat pentru 21.08.2020", precizează compania.

Lucrările vor fi executate de către SC PORR Construct SRL, în baza unui contract atribuit prin licitaţie publică. Pista a fost închisă din 3 august..

"Principalele lucrări care se vor efectua sunt cele de înlocuire a dalelor de beton izolate (în funcţie de nivelul lor de degradare), drenaj, canalizare şi ranforsare a stratului asfaltic al structurii rutiere. Totodată, va fi refăcut integral balizajul pistei", se arată în comunicat.

Ultima reparaţie capitală a Pistei 2 s-a realizat în 1996, apoi fiind realizate doar lucrări de reparaţii curente.

"Pe perioada de derulare a lucrărilor la Pista 2, întreg traficul aerian va fi operat pe Pista 1 (08R-26R). Având în vedere numărul redus de mişcări de aeronave (aterizări şi decolări) - în prezent acesta se ridică la circa 42% din valorile normale ale lunii august - nu vor fi înregistrate întârzieri generate de operarea cu o singură pistă, capacitatea de operare a Pistei 1 fiind suficientă pentru desfăşurarea în siguranţă a traficului", scrie în document. 

 

×