x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Vanzare - 1,3 miliarde $ pentru Telegraph

Vanzare - 1,3 miliarde $ pentru Telegraph

25 Iun 2004   •   00:00

Fratii gemeni si - nu in ultim rand - miliardari britanici David si Frederick Barclay (69 de ani) au reusit in fine sa puna mana pe cotidianul britanic Daily Telegraph, ziarul cu cel mai mare tiraj in materie de presa de calitate, in Marea Britanie.

Fratii Barclay au oferit 1,3 miliarde de dolari grupului Hollinger International, detinatorul cotidianului, potrivit AFP. Grupul american Hollinger detine controlul, intre altele, asupra cotidianelor Chicago Sun-Times si Jerusalem Post.

Contra sumei de 729,5 milioane de lire cash, gemenii britanici preiau controlul asupra intregului grup de presa Telegraph Group: cotidianul conservator Daily Telegraph, dar si asupra editiei duminicale Sunday Telegraph si a saptamanalului conservator Ther Spectator.

ZIAR SERIOS. Operatiunea de preluare a cotidianului conservator cu peste 900.000 de exemplare tiraj zilnic, realizata de Press Acquisitions, societate aflata sub controlul fratilor Barclay, urmeaza sa se incheie la 30 iunie. De altfel, vanzarea are loc dupa sapte luni de negocieri intense.

Fratii Barclay, care au pus mana pe Daily Telegraph, au promis ca nu vor influenta linia editoriala a ziarului considerat portavocea conservatorilor britanici. La randul sau, directorul general al grupului Telegraph, Jeremy Deedes, s-a declarat fericit de victoria fratilor Barclay, care va aduce ziarului "o perioada de certitudini si stabilitate", de care are nevoie dupa atatea luni de batalie bursiera. (Marina Constantinoiu)

×
Subiecte în articol: economic telegraph