x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Slatina - Fabrica Pirelli

Slatina - Fabrica Pirelli

20 Iul 2004   •   00:00

Pirelli va incepe in acest an constructia unei fabrici de anvelope in apropierea orasului Slatina.

Investitia va fi in valoare de mai multe zeci de milioane de dolari, au declarat agentiei Mediafax surse apropiate companiei italiene. Compania italiana a inceput deja operatiunile de cumparare a terenului necesar amplasarii fabricii, suprafata totala urmand sa atinga circa 50 de hectare.

EXTINDERE. Presedintele Pirelli, Marco Tronchetti Provera, a anuntat in luna mai ca firma este interesata sa-si extinda activitatile din China si Europa de Est si a rezervat fonduri de 870 milioane de euro pentru investitiile din urmatorii trei ani. Producatorul italian este prezent in acest moment in Romania doar cu activitati comerciale, desfasurate prin mai multi importatori. Compania doreste sa inceapa si productia de cord metalic, demarand de mai multa vreme negocierile pentru cumpararea Cord Buzau de la firma bulgara EP Commerce.

CONCURENTA. Dintre marile companii internationale de profil, in Romania detin capacitati de productie Continental si Michelin. De asemenea, Goodyear are o filiala in Romania, iar Bridgestone este reprezentata de mai multi importatori.

×
Subiecte în articol: economic