x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Dacia de 5.000 de euro

Dacia de 5.000 de euro

01 Iun 2004   •   00:00

Iata ca a sosit si ziua mult asteptata de toti romanii! Maine, la Paris, Dacia va lansa oficial pe piata noul model conceput 100% sub conducerea Renault, masina pe care francezii au promis-o inca de la preluarea uzinei argesene, din 1999.

Intitulata deocamdata "L90", ultima aparitie Dacia va avea, din cate se pare, un nume format din sase litere, lucru pastrat insa secret de producator pana maine.

EVENIMENT. Presedintele Renault, Louis Schweitzer, a pus un pariu indraznet la preluarea Dacia. A spus ca va produce o masina de 5.000 de euro, care sa devina un produs global, destinat mai ales pietelor reduse ca potential de cumparare. Deocamdata, se stie doar ca, in acest an, modelul va fi produs in aproximativ 11.000 de exemplare si va porni de la pretul de 5.700 de euro, pentru versiunea de dotare medie.

SPERANTE. Planul de vanzare a masinii depaseste 700.000 de exemplare pana in 2010, masina urmand a fi asamblata, in afara de uzina de la Pitesti, in Rusia, Iran si America de Sud, cea mai posibila locatie fiind Argentina. Cei de la Dacia spera sa-si revina, o data cu introducerea acestui model, din criza financiara cauzata de pierderile mari din ultimii ani, care i-au determinat pe francezi sa investeasca peste 360 de milioane de euro in cei cinci ani de la preluarea uzinei.

×
Subiecte în articol: economic