x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie BUSINESS/Info - 11 septembrie 2004

BUSINESS/Info - 11 septembrie 2004

11 Sep 2004   •   00:00
REABILITARE. Sucursala Mehedinti a Societatii Nationale pentru Imbunatatiri Funciare va implementa, din aceasta toamna, un nou program de reabilitare si reforma a amenajarilor hidroameliorative. Guvernul a dat unda verde contractarii unui credit extern pentru finantarea lucrarilor de reabilitare a sistemelor de irigatii din judetele Braila, Constanta, Giurgiu, Ialomita si Mehedinti. Suma de 50 milioane dolari, care va fi impartita in functie de prioritatile din fiecare zona, imprumutata de la ABN AMRO Bank N.V. Olanda, va fi restituita semestrial in transe de 3,5 milioane dolari, in termen de 7 ani.

AVANSARE. Incepand cu data de 1 septembrie, pentru o crestere a eficientei, Kurt Habersatter, presedinte si CEO al Holcim (Romania), va ocupa functia de general manager al grupului pentru Europa de Est.

Acesta va prelua astfel responsabilitatea pentru noua tari, inclusiv Romania. Markus Wirth este noul director al Holcim (Romania), el ocupand, in ultimii patru ani, functia similara pentru Serbia si Kosovo.

CREDIT. Transelectrica a semnat cu firma austriaca VA Tech T & D doua contracte la cheie, in valoare totala de 37,5 milioane euro, pentru modernizarea statiilor electrice Fundeni - Bucuresti si Iernut - Targu Mures. Contractul de modernizare pentru statia de 220/110 kV Fundeni are o valoare de 15 milioane euro, in timp ce costul de retehnologizare a statiei de 400 /220/110 kV Iernut se ridica la 22,5 milioane euro. Ambele proiecte sunt finantate de Banca Mondiala.

ASIGURARE. Flota TAROM va fi asigurata, pana la 30 septembrie 2005, de Omniasig Bucuresti, valoarea contractului fiind de 5,04 milioane dolari. "Licitatia, organizata prin BRM, a avut ca participanti companiile Astra si Omniasig. Oferta depusa de Astra a fost descalificata, pentru ca nu au indeplinit o serie din cerintele prevazute in caietul de sarcini atat de natura tehnica, cat si economico-financiara", a declarat Constantin Duta, director in BRM. Aeronavele TAROM au fost asigurate de Omniasig si in 2003 (1 octombrie 2003-30 septembrie 2004), valoare primei platite de compania aeriana ridicandu-se la 6,2 milioane dolari.

×
Subiecte în articol: economic milioane