x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ajutoarele de stat cu aprobare de la UE

Ajutoarele de stat cu aprobare de la UE

19 Iun 2004   •   00:00

Daca pana acum, Consiliul Concurentei avea putere deplina in autorizarea sau nu a ajutoarelor de stat pentru diverse companii, acest lucru se va schimba o data cu 2007, a declarat Mihai Berinde, presedintele Consiliului Concurentei.

CATALIN BUDESCU

Astfel, ajutoarele de stat vor putea fi acordate in Romania, dupa anul 2007, doar prin autorizarea lor de catre Comisia Europeana. Totodata, la sediul Consiliului Concurentei a avut loc, in cadrul Grupului Interministerial de lucru pe probleme de ajutor de stat, o intalnire intre expertii Consiliului Concurentei si reprezentanti ai Ministerului Economiei si Comertului, Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului si Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului, in calitate de furnizori si initiatori de ajutoare de stat in Romania.

Facilitati

Subiectul cel mai important abordat a fost cel al actualizarii "Listei ajutoarelor de stat existente dupa anul 2007". Acest document va cuprinde numai masurile de ajutor de stat autorizate de catre Consiliul Concurentei si va constitui Anexa la Tratatul de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana. Consiliul Concurentei a solicitat autoritatilor furnizoare notificarea tuturor masurilor de ajutor de stat, a caror durata de acordare depaseste anul 2007, in vederea stabilirii compatibilitatii acestora cu legislatia europeana.

×
Subiecte în articol: economic stat