x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Construcţii şi Proprietăţi Secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene: Puținii bani europeni pe care îi primim vor merge la autostrada Pitești-Sibiu

Secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene: Puținii bani europeni pe care îi primim vor merge la autostrada Pitești-Sibiu

17 Oct 2019   •   13:44
Secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene: Puținii bani europeni pe care îi primim vor merge la autostrada Pitești-Sibiu

Puţinii bani alocaţi pentru infrastructura României de către Comisia Europeană în viitorul exerciţiu bugetar vor fi direcţionaţi către proiectul autostrăzii Piteşti-Sibiu, a declarat secretarul de stat în Ministerul Fondurilor Europene (MFE), Mihaela Toader.

"În continuare rămân priorităţile României pentru a-şi consolida infrastructura, în special infrastructura de transport, dar din nefericire sumele alocate pentru infrastructură sunt mult mai mici, conform regulamentului propus. Ca priorităţi pentru exerciţiul financiar ce se deschide, dincolo de investiţiile clasice pe care le susţinem în infrastructura de transport, România şi-a asumat, şi sperăm că acest obiectiv va rămâne şi pe viitor, să închidă reţeaua de bază şi pe partea de transport, şi acolo principalul tronson rămâne Sibiu-Piteşti, ca şi prioritate.", a afirmat secretarul de stat din MFE.

Aceasta a recomandat companiilor româneşti de IT să îşi dezvolte partea de inovare, deoarece există posibilitatea ca noua Comisie Europeană să aloce 6 miliarde de euro din cadrul obiectivului de Politică de Coeziune pentru specializări inteligente şi digitalizare. Ea a subliniat că suma  este o estimare a MFE, în absenţa bugetului pentru noul exerciţiu financiar al UE.

"După calculele noastre, sigur că ele sunt nişte estimări, în absenţa bugetului totul e o estimare, va avea alocată aproape 6 miliarde de euro, din totalul de 31 de miliarde de euro", a apreciat Mihaela Toader.

Reprezentanta Ministerului Fondurilor Europene a mai susţinut că populaţia activă din România are o lipsă de competenţe digitale de bază şi a cerut mai multă adaptabilitate a sistemului de învăţământ.

 AGERPRES

×
Subiecte în articol: autostrada pitesti-sibiu