x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Construcţii şi Proprietăţi E.ON construiește o centrală electrică de 4 milioane de euro pentru Azomureș

E.ON construiește o centrală electrică de 4 milioane de euro pentru Azomureș

22 Dec 2020   •   10:52
E.ON construiește o centrală electrică de 4 milioane de euro pentru Azomureș

Compania E.ON Energie România va preda la cheie producătorului de îngrășăminte minerale Azomureș o centrală electrică, în cadrul unui parteneriat în valoare de aproape 4 milioane de euro.

Centrala va funcţiona cu abur rezidual şi va avea în configuraţia tehnică un generator și o turbină în condensație totală pe abur de joasă presiune, produsă de M+M Turbinen-Technik GmbH.

“Proiectul realizat împreună cu Azomureș reprezintă o soluție personalizată de energie, economică, fiabilă și neutră din punctul de vedere al emisiilor de CO2 generate de producerea energiei electrice din surse convenționale. Este o consolidare firească a relațiilor comerciale prin care demonstrăm angajamentul E.ON de a fi un partener al industriei românești pentru soluții tehnologice avansate, pentru reducerea emisiilor de carbon și eficiență energetică”, a declarat Cătălin Iordache, Director General E.ON Energie România.

„Odată cu implementarea proiectului vom reuși să ne apropiem și mai mult de țintele programului Green Deal al Comisiei Europene. Azomureș are un plan ambițios de dezvoltare pe termen lung și rămâne unul dintre pilonii industriei românești“, a declarat Harri Kiiski, Directorul General al Azomureș.

Demararea proiectului este prevăzută pentru primăvara anului viitor iar termenul estimat pentru punerea în funcţiune a noii centrale este în prima parte a anului 2022.

Cu o putere de 2,65 MW, centrala va acoperi între 5% și 6% din necesarul de electricitate al combinatului. Pentru comparație, unitatea ar putea alimenta cu energie peste 4.600 de familii. Totodată, centrala va aduce pentru Azomureș o reducere de 4% a costurilor cu electricitatea.

Azomureș Târgu Mureș produce anual 1,6 milioane de tone de îngrășăminte, 70 % din producție fiind destinată fermelor locale.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: e.on azomureş centrala electrica