x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Lista alimentelor care te ajută să ai abdomen plat

Lista alimentelor care te ajută să ai abdomen plat

01 Mai 2018   •   08:40
Lista alimentelor care te ajută să ai abdomen plat

Un abdomen plat și frumos reliefat nu este doar un plus estetic ci și un semn de sănătate. Și asta pentru că grăsimea din jurul taliei indică și grăsime viscerală, adică în interior, ceea ce înseamnă cu organele vitale sunt sufocate de grăsime. De asemenea, profesorul Gheorghe Mencinicopschi spune că cercetările sale au arătat că această grăsime viscerală duce la modificări de natură hormonală, toate cu influențe extrem de periculoase asupra sănătății.

Și, din păcate, mai ales în cazul femeilor, abdomenul plat depinde în proporție covârșitoare de ceea ce mâncați. A devenit deja un clișeu că abdomenul se face în bucătărie dar cam așa este. Tocmai de asta este posibil ca persoane slabe sau care fac exerciții specifice să aibă abdomen pufos, ca să fiu blândă. Dacă nu sunteți atenți(e) și la ce mâncați, puteți face mușchi pe sub grăsime.

 

Există, însă, slavă Domnului, alimente care ne ajută să avem abdomen plat, să ne dezvoltăm masa musculară și la arderea grăsimilor. Așadar am conceput o listă de 10 alimente prietene abdomenului plat. Iat-o:

1. Urda

Săracă în grăsimi saturate și bogată în aminoacizi care ajută la creșterea masei musculare, urda este ideală pentru că masa musculară consumă mai mult și dizolvă grăsimea din jurul ei. Cu alte cuvinte, va face ca rezultatele exercițiilor fizice să fie vizibile mai rapid.

2. Nucile și semințele

Sunt surse de grăsimi bune și sunt sățioase. Așadar te vor ajuta și să mănânci mai puțin. Atenție însă că sunt bombe calorice deci trebuie mâncate cu măsură. Și nu, eliminarea completă a grăsimilor din alimentație nu este indicată. Dieta, chiar și când vrei să slăbești, trebuie să fie echilibrată și să aducă necesarul zilnic de carbohidrați, grăsimi și proteine.

 

Citeste mai mult pe andreeasava.ro

×
Subiecte în articol: abdomen plat andreea sava