x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet De ce e bine să mâncăm peștele pregătit pe grătar. Ce legături uluitoare au descoperit cercetătorii

De ce e bine să mâncăm peștele pregătit pe grătar. Ce legături uluitoare au descoperit cercetătorii

03 Iun 2017   •   11:47
De ce e bine să mâncăm peștele pregătit pe grătar. Ce legături uluitoare au descoperit cercetătorii

Consumul de peşte la grătar o dată pe săptămână sporeşte sănătatea creierului şi previne apariţia demenţei, au constatat cercetătorii de la Universitatea din Pittsburgh.

Indiferent de conţinutul de acizi graşi omega-3 din peşte, este importantă prepararea acestuia în cuptor sau pe grătar şi consumul lui în mod regulat. Persoanele care includ în dieta lor peşte fript şi nu prăjit au un volum mai mare al creierului în zonele asociate cu memoria şi cunoaşterea.

Cercetătorii susţin că nu au descoperit legătura dintre nivelul de acizi graşi omega-3 şi aceste schimbări ale creierului, însă cred că factorii care influenţează modul de viaţă sunt mai importanţi decât cei biologici.

Acizii graşi omega-3 ................

Citește continuarea AICI

×