x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Cum te poate ajuta cafeaua să SLĂBEȘTI

Cum te poate ajuta cafeaua să SLĂBEȘTI

02 Iul 2017   •   10:48
Cum te poate ajuta cafeaua să SLĂBEȘTI
Sursa foto: gpointstudio/Getty Images/iStockphoto

Consumul de cafeină a fost dintotdeauna legat de pierderea în greutate, însă motivul acestui efect era până acum necunoscut de cercetători.

Cafeina i-a ajutat pe șoarecii obezi să slăbească prin faptul că le-a redus apetitul și le-a crescut consumul de energie, potrivit unui studiu publicat marți 27 iunie de revista britanică Nature citată de EFE și Agerpres.

Studiul, condus de profesorul Guo Zhang de la Universitatea Huazhong de Știință și Tehnologie din Wuham (China), a reușit să identifice câteva circuite neuronale implicate în acest efect, dezvăluind noi date ale mecanismelor prin intermediul cărora cafeina reglementează metabolismul.

Pentru a înțelege această asociere, profesorul Zhang și echipa lui au început să urmărească activitatea receptorilor de adenozină — care sunt blocați de cafeină — în regiunea creierului numită hipotalamus și care reglementează echilibrul energetic al mamiferelor.

Cercetătorii au observat că administrarea de cafeină la șoarecii obezi a dus la o diminuare a ingerării de alimente și a greutății corporală precum și la creșterea consumului energetic.

Potrivit studiului, cafeina provoacă acest efect asupra receptorilor de adenozină și determină eliberarea de oxitocină, un cunoscut regulator al metabolismului energetic.

Studiul notează că dozele de cafeină administrate au fost foarte mari (60 mg/kg, care ar echivala la între 24 și 36 cești de cafea), fapt ce limitează aplicarea acestui potențial tratament la oameni.

×
Subiecte în articol: cafea