x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Ce riști dacă nu faci deloc mișcare. Plus cel mai simplu și eficient antrenament

Ce riști dacă nu faci deloc mișcare. Plus cel mai simplu și eficient antrenament

26 Iul 2017   •   20:15
Ce riști dacă nu faci deloc mișcare. Plus cel mai simplu și eficient antrenament
Sursa foto: Maridav/Getty Images/iStockphoto

În fiecare zi vă spun că e important să faceți mișcare dar niciodată nu e loc sau timp să explic pe larg de ce, ce se întâmplă în corpul nostru dacă nu facem mișcare o perioadă îndelungată.

Astăzi nu vorbesc deloc despre aspectul fizic ci doar despre sănătate pentru că, poate nu știați, dar sedentarismul este una dintre pricipalele cauze a multor boli grave. Vorbim, până la urmă, despre calitatea vieții noastre și despre cum alegem să îmbătrânim pentru că DA, este responsabilitatea noastră, nu ține doar de informația genetică și de ce ne dă Dumnezeu.

10 probleme de sănătate cauzate de viața sedentară

1. Crește riscul de boli cardiovasculare

Un stil de viață sedentar se traduce și printr-o circulație încetinită a sângelui. Așa apar tot felul de afecțiuni ale sistemului circulator: hipertensiune, arteroscleroză, rigidizarea arterelor, tromboză, boli coronariene, formarea de cheaguri la nivelul membrelor. De asemenea, inima nu este nici ea irigată așa cum ar trebui și se poate ajunge până la stop cardiac. Pentru cei care nu înțeleg cât de grave sunt toate acestea, spun că bolile cardiovasculare sunt principala cauză de deces pe planetă.

2. Crește riscul de diabet

Încetinirea circulație afectează și transportul glucozei  și, implicit, la reglarea nivelului acesteia. Sedentarismul duce la creșterea nivelului de glucoză și la suprasolicitarea pancreasului, acesta fiind mecanismul de instalare a diabetului de tip 2.

3. Principala cauză a obezității

Iar obezitatea este o altă problemă majoră a lumii în care trăim. Și nu vorbim aici despre aspectul estetic. Obezitatea înseamnă grăsime în jurul organelor, pe vasele de sânge deci afectarea funcționării întregului organism. În rău, desigur.

 

Citeste mai mult pe andreeasava.ro

×
Subiecte în articol: andreea sava