x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Tratamente naturiste. Sparanghelul, leac în 50 de boli

Tratamente naturiste. Sparanghelul, leac în 50 de boli

21 Mai 2017   •   02:56
Tratamente naturiste. Sparanghelul, leac în 50 de boli

Deși încă destul de greu de găsit în magazinele din România, sparanghelul este un ingredient din ce în ce mai folosit în bucătăria modernă . Pe lângă utilitatea sa în gastronomie, această legumă face obiectul multor tratamente naturiste, studiile demonstrând că sparahghelul este leguma numărul 1 în procesele de detoxifiere.

Sparanghelul provine din familia Liliaceae (alături de ceapă, praz şi usturoi) ,fiind ingredientul secret într-o alimentaţie echilibrată. Acesta conţine numeroşi nutrienţi, care protejează împotriva cancerului, pietrelor la rinichi şi durerilor articulare.

Leguma, preferată de majoritatea vedetelor, poate fi găsită în trei culori: verde, violet şi alb. Cel verde este sortimentul cel mai des întâlnit. Sparanghelul violet a fost cultivat pentru prima oară în regiunea Albenga, din Italia. Acesta are un gust mai dulce decât cel verde şi cel alb şi o textură mai fragedă. Sparanghelul alb este foarte rar, fiind considerat o delicatesă.

Citeşte şi
 Incredibil! O plantă pe care o crești acasă, în ghivece, vindecă miraculos 100 de boli

Având efect de antiîmbătrânire, antiinflamator şi chiar afrodisiac, sparanghelul este cu adevărat un aliment deosebit. Unde mai pui că este indicat și în curele de slăbire! Cu totul, peste 50 de boli și de afecțiuni pot fi tratate cu ajutorul lui.

Află cum poți folosi sparanghelul, în funcție de rezultatul dorit, în mai multe tipuri de TRATAMENTE NATURISTE

×