x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Socul – inamicul bolilor degenerative şi al cancerelor. Tratamentul cu iz de sănătate pe care TREBUIE să îl încerci!

Socul – inamicul bolilor degenerative şi al cancerelor. Tratamentul cu iz de sănătate pe care TREBUIE să îl încerci!

22 Mai 2017   •   11:15
Socul – inamicul bolilor degenerative şi al cancerelor. Tratamentul cu iz de sănătate pe care TREBUIE să îl încerci!

Socul este planta - vedetă ale cărei flori sunt mângâiate de roua dimineţilor răcoroase de mai. În această perioadă, mireasma florilor de soc, ce concurează cu cea a florilor de salcâm ne îmbie simţurile şi ne trezeşte la viaţă.

Dincolo de aroma şi delicateţea florilor, această plantă medicinală este unul dintre cele mai puternice stimulente ale sistemului imunitar, care are puterea de a distruge microbii şi de a scădea febra.

Consumat sub formă de ceai sau băutură tonică, socul aduce un aport de beneficii organismului, pe care puţine plante îl pot egala. Preparatele din flori, fructe sau scoarţă de soc sunt diuretice, sudorifice, antireumatismale, laxative, emoliente, galactogene şi antiinflamatoare. Sunt indicate în edeme, infecţii şi litiaza urinară, gută, reumatism, constipaţie, afecţiuni oculare (conjunctivita, blefarita), eczeme, urticarie, furuncule, gripă, bronşită, astm.

Socul şi binefacerile sale

Ceaiul de soc poate calma simptomele răcelii şi ale gripei, inclusiv febra, durerile de cap, oboseala, gâtul inflamat şi tusea şi ajută la tratarea sinuzitei de tip bacterian.

Socata, băutura tonică cu gust înţepător pe bază de soc este indicată în combaterea constipaţiei, a retenţiei de apă în ţesuturi, infecţii urinare, graţie acţiunii puternic depurative, fiind, în acelaşi timp, tonic nervos şi fizic.

Însă, cea mai valoroasă componentă a socului din punct de vedere terapeutic este.........................

Citeste continuarea AICI

×
Subiecte în articol: socul