x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Ministrul Vlad Voiculescu anunţă că unele biocide vor fi achiziţionate centralizat

Ministrul Vlad Voiculescu anunţă că unele biocide vor fi achiziţionate centralizat

25 Mai 2016   •   17:45
Ministrul Vlad Voiculescu anunţă că unele biocide vor fi achiziţionate centralizat
Sursa foto: Foto: Institutul Aspen Romania / Captură video Youtube

Unele biocide vor fi achiziţionate centralizat, ceea ce înseamnă că nu vor mai fi cumpărate direct de către spitale, a anunţat miercuri ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.


"Este un caiet de sarcini comun care va fi publicat de ANAP şi care va trebui folosit de toată lumea, de toate spitalele. (...) Avem în cadrul Ministerului Sănătăţii o unitate de care suntem foarte mândri, şi anume Unitatea de Achiziţii Publice Centralizate. Unitate are câteva medicamente, în momentul acesta achiziţionează public centralizat câteva medicamente şi câteva echipamente medicale. În săptămânile şi lunile care urmează vom extinde această listă în mod semnificativ. Biocidele sunt de asemenea pe lista noastră de analiză. Unele biocide vor fi achiziţionate la nivel centralizat, deci nu vom mai avea contracte făcute la nivelul fiecărui spital. Pentru spitalele care nu sunt în proprietatea Ministerului Sănătăţii vom putea să reglementăm anumite lucruri prin acest caiet de sarcini", a explicat ministrul într-o conferinţă de presă.

El a precizat că serviciile nu fac obiectul achiziţiilor publice centralizate de care ar urma să se ocupe această unitate.

"(...) Serviciile nu fac obiectul achiziţiilor publice centralizate desfăşurate de această unitate, în momentul acesta analizăm ce să punem pe această listă, care va fi abordată imediat", a spus Vlad Voiculescu.

Sursa: AGERPRES

×