x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Descoperire MAJORĂ în lupta împotriva cancerului. Un român a avut un rol DECISIV

Descoperire MAJORĂ în lupta împotriva cancerului. Un român a avut un rol DECISIV

19 Aug 2017   •   10:23
Descoperire MAJORĂ în lupta împotriva cancerului. Un român a avut un rol DECISIV
Sursa foto: royaltystockphoto/Getty Images/iStockphoto

Descoperire importantă a unui grup condus de un român. Oncologii de la o universitate americană au făcut un anunț revoluționar în privința cancerului.

Un român a inventat testul care poate salva milioane de vieţi. Biopsia lichidă ar putea depista cancerul înainte de apariţia primelor simptome, susține Observator.tv .

O echipă de oncologi de la Universitatea americană John Hopkins, coordonată de profesorul român Victor Velculescu, a testat deja metoda pe mai mulţi pacienţi, iar rezultatele au fost atît de bune încât totul a fost dat publicității.

Mai mult de jumătate dintre pacienți au fost diagnosticaţi în stadiul incipient al bolii şi aici vorbim despre cancer de sân, de colon, de plămân sau ovarian. Specialiştii de la John Hopkins sunt pionieri în tratamentele revoluţionare ale bolilor cronice.

Profesorul Irinel Popescu a declarat, acum cativa ani, ca Victor Velculescu are potential pentru a castigat Premiul Nobel pentru Medicina. "Cercetători cu potenţialul lui George Emil Palade există şi acum. Aş putea enumera pe Victor Velculescu şi George Călin. Sunt doi cercetători români care lucrează în SUA şi ambii au potenţial să obţină Premiul Nobel. Apoi, în această linie, lucrează şi Dan Duda. Victor Velculescu, profesor la Universitatea John Hopkins din Maryland, a pus la punct primul test genetic din lume capabil să identifice, pornind de la o simpla analiză de sânge, biomarkerii specifici tumorilor", a declarat Popescu.

×
Subiecte în articol: Victor Velculescu cancer