x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Simptomele cancerului ovarian la care nu te-ai fi gândit

Simptomele cancerului ovarian la care nu te-ai fi gândit

27 Noi 2017   •   16:24
 Simptomele cancerului ovarian la care nu te-ai fi gândit

În jur de 22 440 de femei vor primi, anual, diagnosticul de cancer ovarian. Din acestea, 14 080 de femei vor muri de cancer ovarian. Potrivit unui studiu al Target Ovarian Cancer, cele mai multe dintre femei nu sunt conștiente de simptome, scrie clickpentrufemei.ro.

Din 1 000 de femei chestionate, doar 1% știau că nevoia de a urina mai des este de fapt un simptom al cancerului ovarian. Dacă e să luăm în considerare această informație și numai această informație, am reuși, într-o zi, să ne salvăm viața.

Medicii explică de ce nevoia de a urina frecvent este un simptom de cancer ovarian:

„Nevoia de a urina mai des  și mult mai urgent este, într-adevăr, un simptom al cancerului ovarian, pentru că organele din abdomen apasă pe vezica urinară, printre altele, lucru care induce nevoia de a urina mai des. Este asemănător cu ceea ce se întâmplă atunci când ești gravidă.

Mai sunt, desigur, o mulțime de alte motive pentru care urinezi mai des. Unul dintre acestea e diabetul sau dacă ai început să bei apă mai mult. Trebuie, însă, să ai în vedere că această nevoie poate fi un simptom al unei boli mult mai grave și mai agresive. Un control n-ar strica.

×
Subiecte în articol: cancer ovarian cancer