x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Efectele colesterolului mărit. Ce se întâmplă în corpul tău

Efectele colesterolului mărit. Ce se întâmplă în corpul tău

20 Iul 2017   •   15:55
 Efectele colesterolului mărit. Ce se întâmplă în corpul tău

Unul dintre cele mai mari pericole la care ești predispus în momentul în care ai o valoare crescută a colesterolului este acela de a-ți fi afectate funcțiile inimii, dar acesta nu este singurul efect negativ, scrie clicksanatate.ro.

Circulația sangvină este cea mai afectată atunci când colesterolul este în creștere deoarece vasele sangvine se îngustează din cauza prezenței țesutului adipos, afectând circulația sangvină.

Ce este colesterolul?
Îl putem defini ca fiind o substanță grasă care rezultă în urma activității ficatului și care mai apoi este răspândită în tot organismul prin intermediul vaselor sangvine.

Acesta permite, de asemenea, organismului să producă vitamina D, anumiți hormoni dar și fierea. O parte din colesterol prezent în organism, cei drept o mică parte este din alimentele pe care tu le consumi, mai ales cele care au origine animală.

Lipoproteinele care sunt cu densitate mică și mare ajută colesterolul să circule prin tot organismul, iat atunci când nivelul de colesterol în sânge este crescut acesta este depozitat mai ales pe pereții arterelor, motivul principal pentru care apar afecțiunile cardiovasculare.

Digestia suferă anumite modificări
O dată cu creșterea valorii colesterolului se creează un dezechilibru la nivelul bilei, în felul acesta făcându-și apariția calculii biliari.

Depozitele de grăsime de pe pereții vaselor sangvine sunt o piedică în calea circulației sangvine și în timp atât digestia cât și sistemul excretor au de suferit. În cazul în care se produc blocaje circulatorii la nivelul intestinelor apare sindromul intestinal ischemic caracterizat prin dureri abdominale, vărsături, scaun cu sânge sau chiar greață.

×
Subiecte în articol: colesterol colesterol mărit grasime