×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Cum se prepară corect oul ca să nu faci diabet

11 Sep 2017

Poate pare greu de crezut însă un ou pe zi poate să facă diferența dintre boală și sănătate, scrie clicksanatate.ro.

Consumate mai ales la micul dejun, ouăle sunt utile pentru prepararea unei largi palete de bunătăți culinare. Sățioase și cu un conținut bogat de vitamine, proteine și grăsimi bune, ouăle sunt indicate pentru reglarea tensiunii arteriale și pentru a regla nivelul de zahăr din sânge.

Ține glicemia în frâu cu un ou pe zi

Doar într-un singur ou se regăsec peste 6 grame de proteine și mulți nutrimenți de care organismul tău are nevoie.

Deși cantitatea de colesterol pe care acesta o conține și anume 212 miligrame, specialiștii afirmă că acest nivel nu interferează cu vasele sangvine, iar problema colesteolului mărit  ține de cel produs de către ficat și că un ou pe zi nu poate face decât bine, potrivit site-ului independent.co.uk

Astfel, dacă nivelul de zahăr din sâng este crescut, există riscul de a dezvolta diabet, afecțiune a pancreasului care suferă anumite dereglări în producerea de insulină (ori produce prea multă ori o cantitatea mult prea mică, de aici rezultă diabetul non-insulinodependent și diabetul insulinodependent).

Dacă alegi să consumi periodic un ou cu puțin oțet, valorile glicemiei nu vor mai fi o problemă pentru tine.

Ultima oră
Alte titluri din: Sanatatea familiei
5 alimente „sănătoase” care cresc riscul de îmbolnăvire 5 alimente „sănătoase” care cresc riscul de îmbolnăvire
Modalitate absolut naturală pentru a scăpa definitiv de ţânţari Modalitate absolut naturală pentru a scăpa definitiv de ţânţari
Mai multe titluri din: Sanatatea familiei
Antena3.ro Horoscop săptămâna 18-24 iunie, cu Camelia Pătrășcanu. Berbecii au o săptămână grozavă, Racii au multe idei
Libertatea.ro Andra: 'În orice poziție m-ar fi pus...'. Detalii intime despre Măruță
A1.ro Răsturnare de situație în cazul Elodiei Ghinescu! Descoperirea care schimbă tot ce se știa despre dispariția misterioasă a avocatei! 
IncomeMagazine.ro Cate rachete balistice are armata Rusiei?