Cum se prepară corect oul ca să nu faci diabet

11 Sep 2017

Poate pare greu de crezut însă un ou pe zi poate să facă diferența dintre boală și sănătate, scrie clicksanatate.ro.

Consumate mai ales la micul dejun, ouăle sunt utile pentru prepararea unei largi palete de bunătăți culinare. Sățioase și cu un conținut bogat de vitamine, proteine și grăsimi bune, ouăle sunt indicate pentru reglarea tensiunii arteriale și pentru a regla nivelul de zahăr din sânge.

Ține glicemia în frâu cu un ou pe zi

Doar într-un singur ou se regăsec peste 6 grame de proteine și mulți nutrimenți de care organismul tău are nevoie.

Deși cantitatea de colesterol pe care acesta o conține și anume 212 miligrame, specialiștii afirmă că acest nivel nu interferează cu vasele sangvine, iar problema colesteolului mărit  ține de cel produs de către ficat și că un ou pe zi nu poate face decât bine, potrivit site-ului independent.co.uk

Astfel, dacă nivelul de zahăr din sâng este crescut, există riscul de a dezvolta diabet, afecțiune a pancreasului care suferă anumite dereglări în producerea de insulină (ori produce prea multă ori o cantitatea mult prea mică, de aici rezultă diabetul non-insulinodependent și diabetul insulinodependent).

Dacă alegi să consumi periodic un ou cu puțin oțet, valorile glicemiei nu vor mai fi o problemă pentru tine.

Ultima oră
Alte titluri din: Sanatatea familiei
De ce trebuie sa bem cafea! De ce trebuie sa bem cafea!
Remedii cu sfeclă roșie Remedii cu sfeclă roșie
Mai multe titluri din: Sanatatea familiei
Antena3.ro Ce pensie primea Stela Popescu de la statul român, după 50 de ani de carieră
Libertatea.ro „Are FIX PRIVIREA UNUI VIŢEL LA POARTA NOUĂ. Dar GHICI CE?”
A1.ro Ipoteză ȘOC în cazul morții Stelei Popescu! Actrița s-a împiedicat de un covoraș, s-a dezechilibrat și s-a lovit la cap
IncomeMagazine.ro Cate rachete balistice are armata Rusiei?