x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Ceai verde contra cancerului de prostata şi a infarctului

Ceai verde contra cancerului de prostata şi a infarctului

27 Oct 2016   •   15:19
Ceai verde contra cancerului de prostata şi a infarctului

Ceaiul verde opreste evolutia cancerului de prostata, sustine un studiu efectuat recent de o echipa de cercetatori americani.

Anumite substante continute de ceaiul verde, ce poarta numele de polifenoli, distrug moleculele care provoaca inmultirea si raspandirea in organism a celulelor tumorale de la nivelul prostatei. De asemenea, polifenolii inhiba cresterea vaselor sangvine care alimenteaza tumorile respective.

"Consumul de ceai verde duce la eliminarea factorilor responsabili cu evolutia cancerului de prostata", a afirmat coordonatorul studiului, profesor doctor Hasan Mukhtar de la Universitatea din Wisconsin. "Astfel, observatiile noastre confirma studiile anterioare care au demonstrat efectul antitumoral al polifenolilor din ceai asupra mai multor forme de cancer, precum neoplasmul de prostata, de san si de plamani", a adaugat prof. dr. Hasan Mukhtar.

 

IN TOP. Ceaiul ocupa locul al doilea, dupa apa, in topul celor mai consumate bauturi din lume. In tarile unde o persoana consuma, in medie, doi litri de ceai pe zi se inregistreaza o incidenta scazuta a cancerelor de prostata si de san, iar bolile cardiovasculare nu sunt asa de numeroase precum in tarile unde ceaiul nu se afla printre preferintele populatiei.

 

ANTIINFARCT. Conform unui studiu initiat de doctorul Geleijnse, consumul de ceai reduce cu 70% riscul de infarct, mai ales la femei. Autorii studiului recomanda consumul a circa 400 de mililitri de cea zilnic (doua cani) pentru prevenirea infarctului. "Concluziile obtinute de noi sunt remarcabile daca luam in considerare faptul ca mortalitatea prin infarct face numeroase victime atat in randul femeilor, cat si al barbatilor", precizeaza dr. Geleijnse.

×