×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Cât de sănătoasă e de fapt dulceața de ardei iute

11 Sep 2017

Ardeiul iute este o sursă de sănătate care susține buna funcționare a pancreasului și a plămânilor, scrie clicksanatate.ro.

O modalitate naturală prin intermediul căreia poți avea grijă de sănătatea ta este să mănânci ardei iute cu regularitate. Ajută la curățarea arterelor și contribuie la diminuarea valorilor colesterolului și a trigliceridelor.

Pe parcursul anilor, s-a constatat faptul că la persoanele care obișnuiau să consume de ardei iute nu s-au înregistrat  problemele cardiace, accidentele vasculare cerbrale sau chiar embolie pulmonară.

În plus, ajută la îmbunătățirea memoriei, ameliorarea sinusurilor și la eliminarea surplusului de kilograme.
O altă variantă dea profita de efectele pozitive ale ardeilor iuți este să apelezi la tratamente corporale cu creme ce au la bază capsaicina, substanța activă din ardeii iuți.
Combate cu succes inflamațiile

Datorită conținutului de capsaicină,  încălzeşte corpul şi este un inhibitor puternic al substanţei P, substanță responsabilă cu declanșarea proceselor inflamatorii.  Nivelul de capsaicină conținut de un ardei este în funcție de cât de iute este acesta.

Conform ultimelor studii efectuate pe animale, când acestora le-a fost injectate o substanţă care provoacă artrita inflamatorie și au fost hrănite cu alimente care conţineau capsaicină, debutul artritei a fost întârziat şi inflamaţia a fost redusă în mod semnificativ.

Ultima oră
Alte titluri din: Sanatatea familiei
5 alimente „sănătoase” care cresc riscul de îmbolnăvire 5 alimente „sănătoase” care cresc riscul de îmbolnăvire
Modalitate absolut naturală pentru a scăpa definitiv de ţânţari Modalitate absolut naturală pentru a scăpa definitiv de ţânţari
Mai multe titluri din: Sanatatea familiei
Antena3.ro Horoscop săptămâna 18-24 iunie, cu Camelia Pătrășcanu. Berbecii au o săptămână grozavă, Racii au multe idei
Libertatea.ro Andra: 'În orice poziție m-ar fi pus...'. Detalii intime despre Măruță
A1.ro Răsturnare de situație în cazul Elodiei Ghinescu! Descoperirea care schimbă tot ce se știa despre dispariția misterioasă a avocatei! 
IncomeMagazine.ro Cate rachete balistice are armata Rusiei?