CAFEAUA DECOFEINIZATĂ. 5 lucruri mai puțin cunoscute despre aceasta

12 Iul 2017

Cafeaua este pentru mulți dintre noi un răsfăț zilnic, fără de care diminețile ar fi lipsite de farmec. Iar cei care consumă regulat licoarea amăruie și aromată, înțeleg pe deplin însemnătatea acestui obicei transformat uneori în "alint".
Dacă, din motive medicale sau pur și simplu pentru că nu doriți să oferiți organismului o cantitate mare de cofeină, vă numărați printre consumatorii de cafea decofeinizată, vă facem cunoscute câteva lucruri despre această variantă de cafea, pe care, probabil nu le știați.

Ce presupune procesul de decofeinizare al cafelei

De obicei cafeaua decofeinizată este obținută din soiuri superioare de cafea, care rezistă foarte bine la procedeele de decofeinizare păstrându-și aroma și savoarea. Miscelele de cafea decaf sunt în proporție mai mare Arabica și mai mică Robusta.
Cele mai utilizate două procedee prin care boabele de cafea sunt decofeinizate astăzi sunt procesul chimic și procesul care utilizează apă pură. În ambele cazuri, boabele de cafea sunt decofeinizate cât nu sunt încă prăjite.

În cazul procesului chimic, substanțe precum clorura de metilen sau etil acetatul se utilizează ca solvenți în procesul de extragere a cofeinei din boabele de cafea, după ce acestea au fost în prealabil ținute în apă clocotită astfel încât cofeina să ajungă la baza membranei fiecarui bob. Solventul utilizat este înlăturat apoi de pe boabele de cafea după ce acestea sunt uscate.

Cafeaua decofeinizată nu este lipsită de cofeină

O cafea supusă procesului de decofeinizare nu este 100% lipsită de cofeină, păstrând în compoziție un procent ce oscilează între 5 și 14% cofeină. Conform reglementărilor curente, o cafea este decofeinizată dacă i s-a înlăturat 97% din cofeina pe care o conține în mod normal.

Iată și alte lucruri pe care trebuie să le știți despre cafeaua decofeinizată:

1. Solvenții folosiți pentru decofeinizare sunt nocivi

..........

Citește mai departe AICI

Ultima oră
Pe aceeasi temă
Surogatele de cafea, la țăranul român. Coajă de pâine, cartofi, rădăcină de topinambur, de cicoare sau de andivă (câteva rețete) Surogatele de cafea, la țăranul român. Coajă de pâine, cartofi, rădăcină de topinambur, de cicoare sau de andivă (câteva rețete)
Tratamente naturiste. 6 metode naturale eficiente în TRATAREA ULCERULUI Tratamente naturiste. 6 metode naturale eficiente în TRATAREA ULCERULUI
Alte titluri din: Sanatatea familiei
 Ce trebuie să faci dacă ai psoriazis Ce trebuie să faci dacă ai psoriazis
Locurile din casă cele mai predispuse la bacterii Locurile din casă cele mai predispuse la bacterii
Mai multe titluri din: Sanatatea familiei
Antena3.ro Mihai Voropchievici, horoscopul runelor pentru săptămâna 20-26 noiembrie. Zodia care are protecție divină
Libertatea.ro Un bărbat din București și-a făcut dreptate cu pumnul. Incidentul a fost filmat
A1.ro „NENOROCIREA s-a abătut asupra Pământului”. Peste 400 de morți în doar câteva ore! Este un DEZASTRU nemaivăzut
IncomeMagazine.ro Cate rachete balistice are armata Rusiei?