CAFEAUA DECOFEINIZATĂ. 5 lucruri mai puțin cunoscute despre aceasta

12 Iul 2017

Cafeaua este pentru mulți dintre noi un răsfăț zilnic, fără de care diminețile ar fi lipsite de farmec. Iar cei care consumă regulat licoarea amăruie și aromată, înțeleg pe deplin însemnătatea acestui obicei transformat uneori în "alint".
Dacă, din motive medicale sau pur și simplu pentru că nu doriți să oferiți organismului o cantitate mare de cofeină, vă numărați printre consumatorii de cafea decofeinizată, vă facem cunoscute câteva lucruri despre această variantă de cafea, pe care, probabil nu le știați.

Ce presupune procesul de decofeinizare al cafelei

De obicei cafeaua decofeinizată este obținută din soiuri superioare de cafea, care rezistă foarte bine la procedeele de decofeinizare păstrându-și aroma și savoarea. Miscelele de cafea decaf sunt în proporție mai mare Arabica și mai mică Robusta.
Cele mai utilizate două procedee prin care boabele de cafea sunt decofeinizate astăzi sunt procesul chimic și procesul care utilizează apă pură. În ambele cazuri, boabele de cafea sunt decofeinizate cât nu sunt încă prăjite.

În cazul procesului chimic, substanțe precum clorura de metilen sau etil acetatul se utilizează ca solvenți în procesul de extragere a cofeinei din boabele de cafea, după ce acestea au fost în prealabil ținute în apă clocotită astfel încât cofeina să ajungă la baza membranei fiecarui bob. Solventul utilizat este înlăturat apoi de pe boabele de cafea după ce acestea sunt uscate.

Cafeaua decofeinizată nu este lipsită de cofeină

O cafea supusă procesului de decofeinizare nu este 100% lipsită de cofeină, păstrând în compoziție un procent ce oscilează între 5 și 14% cofeină. Conform reglementărilor curente, o cafea este decofeinizată dacă i s-a înlăturat 97% din cofeina pe care o conține în mod normal.

Iată și alte lucruri pe care trebuie să le știți despre cafeaua decofeinizată:

1. Solvenții folosiți pentru decofeinizare sunt nocivi

..........

Citește mai departe AICI

Ultima oră
Pe aceeasi temă
Surogatele de cafea, la țăranul român. Coajă de pâine, cartofi, rădăcină de topinambur, de cicoare sau de andivă (câteva rețete) Surogatele de cafea, la țăranul român. Coajă de pâine, cartofi, rădăcină de topinambur, de cicoare sau de andivă (câteva rețete)
Tratamente naturiste. 6 metode naturale eficiente în TRATAREA ULCERULUI Tratamente naturiste. 6 metode naturale eficiente în TRATAREA ULCERULUI
Alte titluri din: Sanatatea familiei
Ce trebuie să știi despre inima artificială Ce trebuie să știi despre inima artificială
Cum să-ți menții bronzul cât mai mult timp Cum să-ți menții bronzul cât mai mult timp
Mai multe titluri din: Sanatatea familiei
Antena3.ro Victor Ponta un NOU ATAC la adresa lui Dragnea: "Pacat de PSD!"
Libertatea.ro Acum s-a aflat! Ştefan Bănică a bătut-o pe Andreea Marin ani la rând
A1.ro ULTIMĂ ORĂ! Anunț oficial! Toți elevii sunt vizați. VACANȚA de vară SE TERMINĂ mai repede! Când începe ȘCOALA
IncomeMagazine.ro Horoscopul zilei de vineri, 21 iulie 2017