x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Aceste greșeli îți distrug dantura! Iată de ce trebuie să ții cont!

Aceste greșeli îți distrug dantura! Iată de ce trebuie să ții cont!

19 Iun 2017   •   21:47
Aceste greșeli îți distrug dantura! Iată de ce trebuie să ții cont!

Fiecare are tabieturile sale la care cu greu poate renunța atunci când vine vorba despre sănătatea orală. Unele dintre ele fac diferența dintre un zâmbet sănătos și unul ce are nevoie de consultul medicului stomatolog. Iată mai jos o serie de aspecte de care trebuie să ții cont!

Cafeaua de dimineata și paharul de vin seara

Nimic nu se compară cu gustul și mirosul deșteptător al cafelei dimineața, însă adesea prețul plătit este cel din cabinetul stomatologului pentru această plăcere. Taninii ce se regăsesc atât în cafea cât și în vin afectează culoarea albă a dinților, în timp devenind un galben murdar ce te va obliga să nu zâmbești mai deloc.
Dinții nu sunt uneltele tale

De aceeași părere sunt convinsă că ești și tu, însă chiar și așa nu eziți atunci când nu poți desface o sticlă sau un capac să apelezi la dantura ta. Da, ea este foarte puternică deoarece trebuie să mărunțească foarte bine mâncarea, însă doar aceasta este întrebuințarea sa. La asta se mai adaugă bineînțeles și mestecatul radierei de la creion, roțăirea gheței din băuturile răcoritoare sau dropsurile pentru durerile de gât ori bomboanele.

Covrigeii bată-i vina

.........................

Citește continuarea

×