x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea copilului Cum dezvolţi inteligenţa emoţională a bebeluşului

Cum dezvolţi inteligenţa emoţională a bebeluşului

28 Iul 2014   •   17:50
Cum dezvolţi inteligenţa emoţională a bebeluşului

Bebeluşii simt mai mult decât ne imaginam noi. Sunt conştienţi de ceea ce se întâmplă în jurul lor şi percep informaţii în cel mai mic detaliu. În psihologie, sunt cercetători care susţin contrariul, dar studiile din prezent relevă concluzii deosebit de utile pentur fiecare părinte. Pe blogul Elei Crăciun, prezentatoarea emisiunii ”Numai de bine” şi a ştirilor matinale de weekend de la Antena 3, psihoterapeutul Dana Dumitrache scrie despre inteligenţa emoţională a bebeluşului şi cum tu, ca părinte de bebeluş trebuie să fii prezent emoţional şi afectiv în viaţa micuţului.

“Psihologii clinicieni şi neurologii au demonstrat că aria limbajului şi aria emoţionalităţii din nodul amigdalian, sunt perfect elaborate încă din stadiul intrauterin. Până în anii ’80 (când a murit), Francoise Dolto trata bebeluşii care refuzau să mănânce, să se joace, să manifeste interes pentru viaţa asta, doar VORBINDU-LE. Vorbindu-le ca unor adulţi. Şi vorbindu-le cu afecţiune şi implicare emoţională autentică.”, a explicat  psihoterapeutul Dana Dumitrache  pe www.elacraciun.ro
 
Mai multe detalii despre inteligenţa emoţională a bebeluşilor găsiţi aici: http://www.elacraciun.ro/cum-se-dezvolta-inteligenta-emotionala-a-bebelusului/.

×