x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea copilului Conjunctivita la copii: este contagioasă sau nu?

Conjunctivita la copii: este contagioasă sau nu?

17 Oct 2017   •   10:56
Conjunctivita la copii: este contagioasă sau nu?

Afecțiunile oculare nu-i ocolesc nici pe cei mici. Conjunctivita la copii este una dintre ele și poate fi contagioasă sau nu. Este bine să știi care sunt simptomele și ce trebuie să faci în caz că micuțul tău acuză dureri, roșeață sau secreții la nivelul ochilor. 

Medicul este cel care poate stabili tipul conjuctivitei și care este tratamentul pentru copil, în funcție de gravitatea afecțiunii.

Dr. Roxana Cozubaş, medic specialist oftalmolog la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Grigore Alexandrescu”, explică pentru ideisanatoase.ro tot ce trebuie să știi de conjuctivita la copii, precizând care sunt cazurile în care această boală poate fi contagioasă.

Ideisanatoase.ro: De câte tipuri poate fi conjunctivita?

Dr. Roxana Cozubaș: Clasic, există trei tipuri de conjunctivită – alergică, bacteriană și virală. În practica de zi cu zi, întâlnim, de multe ori, mai multe tipuri de conjunctivite asociate: alergică suprainfectată bacterian sau virală cu suprainfecție bacteriană.

Care sunt simptomele conjunctivitei la copii?

Copiii fac toate tipurile de conjunctivită, iar simptomele sunt asemănătoare cu cele de la adult. În caz de etiologie alergică, cei mici se freacă foarte des la ochi și, de cele mai multe ori, spun că îi dor ochișorii (de fapt, senzația este una de corp străin, de jenă oculară). Ochii pot fi roșii și ușor lăcrimoși.

 

Citeste continuarea pe ideisanatoase.ro.

×
Subiecte în articol: conjunctivita Roxana Cozubaş