Magneziul este un aliat puternic împotriva stresului şi lipsei de somn

15 Apr 2018

Magneziul este un mineral puternic. Este un nutrient critic care este implicat într-o mulțime de funcții importante pentru sănătatea organismului. 

Vorbim despre sinteza proteinelor, absorbția de calciu, sensibilitatea la insulină, producția de testosteron și multe altele.

Magneziul se găsește în toate țesuturile, dar în primul rând în mușchii, creierul și oasele.

Există serios o listă cu peste 3000 de referințe medicale la deficitul de magneziu, dar cele mari sunt crampe musculare, slăbiciune, insomnie, constipație, dureri de cap și migrene sau obezitate.

Din păcate, deficitul de magneziu este foarte comun în lume, datorită dietei moderne. De asemenea, corpul pierde magneziu în fiecare zi din funcții normale, cum ar fi mișcarea, deci dacă sunteți o persoană activă, aveți nevoie de magneziu pentru o sănătate optimă. (PM)

Somnul insuficient nu numai că afectează starea de spirit, dar ascunde o serie de riscuri pentru apariţia unor probleme de sănătate – obezitate, boli cardiovasculare, diabet. În lupta împotriva oboselii, stresului şi somnului insuficient, un aliat puternic este magneziul, susţin experţii.

Iată ce ar trebui să faci..............................

Citește mai departe despre deficitul de magneziu și tratarea lui

Ultima oră
Alte titluri din: Medicul de familie
15 lucruri surprinzătoare despre ADN 15 lucruri surprinzătoare despre ADN
Alimente şi obiceiuri sănătoase pentru a preveni apariţia cancerului de sân Alimente şi obiceiuri sănătoase pentru a preveni apariţia cancerului de sân
Mai multe titluri din: Medicul de familie
Antena3.ro Ce făcea fata asta în pat, în fiecare noapte, până la ora 3 dimineaţa. Iubitul nu a mai suportat şi a părăsit-o!
Libertatea.ro Chef Cătălin Scărlătescu, la un pas de moarte
A1.ro Informația care a explodat: "Papa Francisc vrea să anuleze Biblia"
IncomeMagazine.ro Cate rachete balistice are armata Rusiei?