Un prim suspect a fost reținut la doi ani după de Kim Kardashian a fost jefuită

13 Apr 2018

Un bărbat a fost arestat marţi pe Coasta de Azur, în cadrul anchetei demarate în urma spectaculosului jaf comis asupra starletei americane Kim Kardashian la Paris în octombrie 2016, a dezvăluit vineri o sursă familiarizată cu acest dosar, confirmând astfel o informaţie publicată de cotidianul Nice-Matin, informează AFP. 

Bărbatul arestat, în vârstă de 28 de ani, a fost reţinut "marţi, la ora locală 06:30, în Vallauris" (o localitate aflată în apropiere de Cannes) de poliţiştii din Brigada de combatere a banditismului (BRB) însărcinată cu această anchetă, a declarat sursa judiciară, care precizează că suspectul este "bănuit că a participat în mod activ" la comiterea acelui jaf. 

Suspectul a fost audiat de o comisie rogatorie. "El nu a fost încarcerat în acest stadiu al anchetei şi trebuie să se prezinte în faţa unui judecător în vederea unei eventuale puneri sub acuzare în cursul zilei" de vineri, a precizat aceeaşi sursă judiciară. 

În cadrul acestei anchete, 10 persoane - huligani cunoscuţi de Poliţia franceză - au fost puşi sub acuzare, iar cinci dintre ei se află în continuare în arest provizoriu. Ei sunt bănuiţi că au furat 9 milioane de euro - cel mai mare jaf comis asupra unei persoane private în Franţa în ultimii 20 de ani. 

În noaptea de 2 spre 3 octombrie 2016, Kim Kardashian a fost agresată de cinci bărbaţi în camera ei de hotel din Paris, unde vedeta americană venise pentru a asista la Săptămâna Modei organizată în capitala Franţei. Doi dintre hoţi au ameninţat-o punându-i un pistol la tâmplă, apoi au legat-o, i-au pus un căluş şi au încuiat-o în sala de baie. 

Hoţii au luat cu ei un inel al starletei evaluat la aproape 4 milioane de euro şi mai multe bijuterii din aur şi diamante. Potrivit anchetatorilor, o parte importantă a obiectelor furate au ajuns apoi în Belgia. 

Unul dintre bărbaţii suspectaţi că au participat la acel jaf spectaculos a fost repus în libertate din motive medicale. El a fost plasat "sub control judiciar strict şi este autorizat să se deplaseze doar cu ocazia programărilor medicale", au precizat avocaţii lui, Dominique Ousset şi Victoria Anfuso.AGERPRES

Ultima oră
Alte titluri din: Monden
Cheloo se analizează după 20 de ani de carieră Cheloo se analizează după 20 de ani de carieră
O păpușă care o reprezintă pe pictorița Frida Kahlo nu poate fi comercializată în Mexic O păpușă care o reprezintă pe pictorița Frida Kahlo nu poate fi comercializată în Mexic
Mai multe titluri din: Monden
Antena3.ro „Sunt Ana Maria și în aprilie anul trecut, soțul meu a avut o aventură. Asta a trecut iar eu am decis să-l iert. Doar că într-o seară l-am prins...”
Libertatea.ro Bătaie generală la o nuntă mirele a jurat că va divorța. Totul a plecat de la soacră
A1.ro Mașinile vechi ar putea să fie interzise în București! De când ar putea să intre în vigoare această lege
IncomeMagazine.ro Cate rachete balistice are armata Rusiei?