x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden S-a aflat de ce a murit Tom Petty

S-a aflat de ce a murit Tom Petty

20 Ian 2018   •   10:52
S-a aflat de ce a murit Tom Petty

Cântăreţul american Tom Petty a murit de o supradoză de medicamente, mai ales fentanyl, un opiaceu puternic aflat şi la originea morţii lui Prince, în condiţiile în care derivatele din opiu fac ravagii în SUA, relatează sâmbătă AFP. 

"Familia noastră s-a întâlnit de dimineaţă cu echipa de medici legişti, potrivit cărora 'Tom Petty ar fi murit de o supradoză rezultată din consumul mai multor medicamente", se arată într-un comunicat difuzat vineri de soţia şi fiica artistului, Dana şi Aria Petty. 

Ele au subliniat că interpretul cântecului ''American Girl' suferea de mai multe probleme de sănătate precum un efizem pulmonar şi de dureri la genunchi mai ales după o fractură de şold, notează comunicatul. 

În pofida acestor dureri cumplite el şi-a menţinut turneul cu 53 de spectacole prevăzute, fapt ce i-a agravat fractura. 

"Credem că durerile au devenit pur şi simplu insuportabile, ceea ce a dus la un consum excesiv de medicamente", au precizat soţia şi fiica artistului. 

Ele au explicat că i-au fost prescrise mai multe analgezice, precum folii de fentanyl şi că probabil, aşa cum au concluzionat şi medicii legişti, decesul a fost "un accident nefericit". 

Tom Petty, unul dintre cei mai iubiţi rockeri ai Americii, a murit la 3 octombrie la 66 de ani de o criză cardiacă în urma unui cocktail letal de medicamente. 

Cunoscut pentru hituri ca 'Learning to Fly', 'I Won't Back Down' sau 'Free Fallin', el tocmai încheiase un turneu pentru a sărbători 40 de ani de la înfiinţarea trupei sale, Heartbreakers. 

Fentanyl-ul a provocat şi moartea prematură a superstarului Prince, una dintre cele importante figuri ale muzicii pop din ultimele trei decenii. 

Michael Jackson, "regele pop-ului", a murit la 25 iunie 2009 de o supradoză cu un al medicament folosit în anestezie - propofol - pe care îl folosea ca somnifer.AGERPRES

×
Subiecte în articol: tom petty