x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Cizmele în 2017-2018 - coloristică, accesorii și materiale

Cizmele în 2017-2018 - coloristică, accesorii și materiale

29 Sep 2017   •   15:33
Cizmele în 2017-2018 - coloristică, accesorii și materiale

În sezonul rece 2017-2018 nu ai cum să te plictisești într-o pereche de cizme și nici să rămâi neobservată. Designerii s-au vorbit să pună pe masă forme, materiale, culori, imprimeuri și elemente decorative cât mai sofisticate și originale care să facă din acest sezon unul de neuitat în materie de încălțăminte. Trendurile sunt atât de variate încât nu ai cum să nu te regăsești în cel puțin unul dintre stilurile propuse. Hai să vedem împreună cu echipa Zapatos care sunt tendințele pe baza cărora sunt confecționate cizmele anul acesta.

 

Coloristica și imprimeurile

În ceea ce privește moda cizmelor, sezonul toamnă-iarnă 2017-2018 poate fi caracterizat, în mare, de nuanțe și imprimeuri vii, originale și extrem de variate.

Nuanțele metalice rămân la modă și anul acesta, preluate din anii precedenți, însă designerii au decis să aducă ceva nou prin textură. Nuanțele prețioase acoperă ușor suprafața cizmelor, creând un efect de folie de aluminiu, stofe metalizate sau o textura de „piele de crocodil”.

Monocromatica se află în tendințe, cele mai întâlnite culori fiind negrul și albul. Atunci când încalti o pereche de cizme într-o singură culoare, pentru a nu avea un look plictisitor, cu excepția ținutelor special create monocrom, te poți juca adăugând pete de culoare prin diverse accesorii și elemente vestimentare. Veronique Leroy, Derek Lam combină negrul și albul în aceeași cizmă pentru a sparge monotonia.

Casele de modă ne îndemna să purtăm cizme și în alte culori în afara de alb și negru. Lacoste și Jeremy Scott ne propun sa încălțăm cizme albastre, Chloe si Schouler aduc pe podium cizme galbene și maro, iar Emilio Pucci militează pentru cele rosii și albastre în dungi.

Imprimeurile animalice se poartă frenetic de câteva sezoane, însă anul acesta ating apogeul. “Wild” este imaginea râvnită de orice fashionista în acest sezon, pe care o poate obține cu ușurință într-o pereche de cizme din piele de reptilă care acoperă inclusiv tocul.

 

Accesoriile

 

Elementele de decor folosite în confecționarea cizmelor sunt extrem de diverse, astfel încât fiecare femeie se poate regăsi în cel puțin unul dintre stilurile în tendințe.

Baretele, curelele și șireturile sunt principalul trend al acestui sezon. Designerii surprind prin inventivitate și originalitate, folosind aceste accesorii în moduri nebănuit de inspirate. Cizmele cu șiret care seamănă cu un corset aplicat pe picior sunt vedeta sezonului. Ori de câte ori vrei să obții un look sexy nu ai nevoie decât de o pereche de cizme dama cu șiret și tocuri. Baretele și curelele, care de regulă sunt folosite la confecționarea încălțărilor cu scopuri practice, anul acesta s-au transformat total în elemente de decor. Le întâlnești oriunde: pe cizmă, la gleznă, pe gambă, pe părțile laterale, pe vârful cizmei...orice loc este permis.

Volane, funde, dantele, mărgele, un alt trend major al acestui sezon. Acestea sunt folosite mai ales la decorarea cizmelor peste genunchi și cuceresc inimile fashionistelor care vor să adauge o notă de romantism ținutei.

 

Materiale

Materialul întotdeauna la modă și preferat de către toate femeile este clasica piele naturală, datorită atât proprietăților estetice cât și celor practice. Pielea naturala prezintă o serie de avantaje pe care niciun alt material nu le poate egala:

  • Rezistența - o pereche de cizme din piele naturală va rezista mult mai mult decât alte cizme din garderoba ta dacă le îngrijești corespunzător.

  • Respirația picioarelor - deși pielea protejează foarte bine picioarele și împiedică apa să intre în cizme, în același timp favorizează respirația. Picioarele nu vor transpira, vor fi bine aerisite și protejate de mirosuri neplăcute, iritații și micoze ale unghiei.

  • Flexibilitatea - pielea naturală este un material flexibil, ușor de purtat, care se mulează perfect și durabil pe forma piciorului. Este un materialul ideal pentru persoanele care au monturi și necesită încălțăminte specială.

  • Comoditate - toate proprietățile de mai sus adunate rezultă într-un grad sporit de comoditate pe care o pereche de cizme din piele naturală o pot oferi picioarelor tale.

  • Eleganță - dintotdeauna pielea naturală a degajat stil, prețiozitate, rafinament și totodată simplitate.

 

Pielea întoarsă și năbucul, tot din categoria materialului piele naturală, sunt printre preferatele marilor case de modă în sezonul rece 2017-2018, nu doar pentru proprietățile enumerate mai sus, ci în special pentru aspectul care poate fi obținut cu ajutorul lor. Deși nu la fel de rezistente la apă precum pielea naturală clasică și fiind mai pretențioase când vine vorba de îngrijire aceste două materiale cresc nota de eleganță și adaugă prețiozitate, delicatețe și ultrafeminitate.

 

Pe lângă piele naturala clasică, anul acesta marii designeri, precum Louis Vuitton, Haider Ackermann, Marni, Derek Lam, pun accent pe cizmele din piele lăcuită și pe cele din piele de reptilă. Cizmele din piele de reptilă sunt prezente în colecțiile multor case de modă vestite, precum Givenchy, Christian Dior, Dries Van Noten și Saint Laurent. Construcția cizmei este inedită anul acesta - nu doar partea de sus este confecționată din piele de reptilă, dar și tocul acesteia este căptușit cu același material, potențând efectul vizual. În mod cert o astfel de pereche de cizme va constitui piesa centrală a ținutei prin extravaganță. Așa că, dacă te decizi să le încalți, ai grijă ca restul ținutei să nu fie încărcat cu alte elemente vestimentare care să iasă în evidență. Tot ce alegi să pui pe lângă aceste cizme trebuie așezate cu stil, astfel încât să le pună în valoare și să nu creeze un efect inestetic prin ansamblul ținutei.

 

Cizmele din piele ecologică sunt preferate anul acesta și pentru că sunt mai accesibile ca preț. Pielea ecologică, deși nu deține atâtea proprietăți precum cea naturală, a devenit un material extrem de competitiv în ultimii ani, care s-a dovedit a fi demn de utilizat chiar și în condiții de vreme rea, pe străzi acoperite de apă ori zăpadă.

 

Catifeaua se menține în tendințe și anul acesta. Este un material dificil de îngrijit și nu trebuie expus la apă, de aceea este recomandat mai mult pentru zilele friguroase dar o uscate. Are o textură specială, iar cizmele din catifea vin în culori intense care atrag atenția.

×