x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Artefactele tradiționale românești, prezentate printre brandurile de lux

Artefactele tradiționale românești, prezentate printre brandurile de lux

de Diana Scarlat    |    22 Noi 2017   •   16:43
Artefactele tradiționale românești, prezentate printre brandurile de lux

Un târg special prezintă artefactele tradiționale ca branduri de lux, timp de trei zile, în perioada 23-25 noiembrie. Oale de lut, linguri de lemn, țesături și bijuterii tradiționale prezentate de artiștii Asociației Creatorilor Independeți vor sta la dispoziția turiștilor români și străini, pe bulevardul brandurilor de lux al capitalei “The Grand Avenue”, ediția inaugurală a evenimentului The Grand Heritage.

“The Grand Heritage a pornit de la ideea de a regăsi, de a salva și de a îmbogăți arta tradițională românească, de a o face cunoscută în lume și de a îmbrățisa ideea că cel mai bun ambasador al țării noastre poate fi însuși românul autentic, cel talentat și mândru de originile sale. Este primul proiect din România care așază arta tradițională românească acolo unde îi este locul, în topul manufacturilor internaționale, în imediata vecinatate a luxului artizanal”, explică organizatorii evenimentului.

Chiar dacă expoziția interactivă se va desfășura într-un cadru puțin obișnuit pentru un astfel de eveniment, vizitatorii vor putea chiar să învețe arta populară, direct de la meșteri. „Pentru a celebra acest lucru, am invitat pe unii dintre cei mai iscusiți meșteri populari să vină la București, pentru a ne învăța meștesugul lor, pentru a discuta cu aceștia și pentru a ne face demonstrații despre tehnica învățată și perfecționată în mii de ore de muncă. Printre aceștia, se află artiști populari ale căror tehnici de lucru sunt inscrise în patrimoniul UNESCO, continuatori ai tradițiilor autentice, care au pus umărul la transformarea artizanatului românesc într-un bun de partimoniu mondial, recunoscut în toată lumea”, mai explică organizatorul.

Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc joi, 23 noiembrie, la ora 12:00, în galeria The Grand Avenue, iar sâmbătă, 25 noiembrie, între orele 12:00 și 15:00, sunt invitați copiii care vor să participe la workshop-uri și demonstrașii ale tehnicilor populare de lucru cu roata olarului, războiul tradițional de țesut, confecționarea obiectelor artizanale din sticlă și multe, multe alte surprize.

 

×