x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Spanacul, sursă de fier şi vitamine. Reţetă rapidă pentru piure de spanac

Spanacul, sursă de fier şi vitamine. Reţetă rapidă pentru piure de spanac

25 Mai 2016   •   15:34
Spanacul, sursă de fier şi vitamine. Reţetă rapidă pentru piure de spanac

În felurile de mâncare gătite, spanacul nu trebuie fiert foarte mult. Ideal este să fie consumat crud, în special cel abia crescut (baby spinach), cu frunza mică şi fragedă. Spanacul dă gust bun salatelor de legume sau celor cu ou, bacon, şvaiţer, peşte etc. Pentru a-i îmbogăţi aroma, se adaugă usturoi, piper, suc de lămâie. Spanacul este bun în supă, garnitură la friptură sau în diverse mâncăruri sărate, cum ar fi cele pe bază de peşte afumat. Sosurile simple de spanac pot fi servite alături de legumele preferate, fie acestea fierte sau crude. 

Piure de spanac

Ingrendiente: 1 kg frunze crude spanac, 250 ml lapte, 2 linguri amidon sau făină, sare, 2 căţei de usturoi, 4 linguri ulei.
Preparare: Se spală spanacul şi se rup cozile. Se pune o oală mare cu apă la încălzit; când apa dă în clocot, se pune spanacul, lăsând să se opărească 10-15 minute. Se scoate într-o strecurătoare şi se apasă uşor, să se strecoare bine. Se toacă mărunt. Într-o cratiţă se pune spanacul tocat şi se lasă să se încălzească. Se pune făina într-un bol, se adaugă puţin câte puţin laptele, apoi se toarnă câte un pic din compoziţie peste spanac, amestecând mereu iar la sfârşit se adaugă usturoiul tăiat în feliuţe, se mai lasă jumătate de minut, se pune sare, se amestecă şi se stinge focul.

Piurelul de spanac se poate servi cu frigănele, chiftele sau ouă ochiuri.

×
Subiecte în articol: piure de spanac reteta piure de spanac