x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar REŢETA ZILEI: Tarte cu cremă de vanilie (reţetă portugheză)

REŢETA ZILEI: Tarte cu cremă de vanilie (reţetă portugheză)

20 Iun 2017   •   20:30
REŢETA ZILEI: Tarte cu cremă de vanilie (reţetă portugheză)
Sursa foto: pixabay.com

Ingrediente: o foaie aluat foietaj, 500 ml lapte, 150 gr zahăr, ½ baton vanilie, 2 fâşii coajă de lămâi, un baton scorţişoară, 4 gălbenuşuri, 40 gr amidon.

Mod de preparare: Se ia aluatul foietaj şi se rulează. Se taie ruloul în felii de doi cm grosime. Se ia fiecare felie de aluat, se pune între două folii de plastic şi se aplatizează.

Se aşează discurile obţinute în forme de muffins unse cu ulei şi se aşează în frigider.

Într-o oală se pune laptele şi zahărul la fiert la foc mic.

Se freacă gălbenuşurile cu amidon, iar când laptele face mici bulbuci se adaugă peste gălbenuşuri, 10 linguri, amestecând bine după fiecare. Apoi se toarnă restul de lapte fierbinte peste gălbenuşuri, amestecând continuu.

Amestecul se pune înapoi pe foc, amestecând continuu cu telul până capătă consistenţa unei maioneze.

Se ia oala de pe foc şi se pune în apă rece.

Se adaugă în cupe crema de vanilie călduţă. Se coc la 200 grade Celsius pentru 25 de minute. (e-retete.ro)

 

×
Subiecte în articol: reteta portugheza desert reteta simpla