REŢETA ZILEI: Tartă cu cremă de ciocolată albă și banane

20 Apr 2017

Ingrediente:

500 ml lapte, un plic budincă instant de vanilie, 2 banane, 120ml smântână pentru frișcă, 60 ml lichior (Irish Cream), 180 g biscuiți integrali zdrobiți, 250 g ciocolată albă, 6 linguri unt topit, 50 g zahăr

Mod de preparare:

Amestecă biscuiții zdrobiți cu zahărul și untul topit. Așază acest amestec la baza unei tăvi cu diametrul de 22-23 centimetri și coace-o la cuptor timp de 8-10 minute la 180 de grade Celsius. Lasă să se răcească. Pregătește budinca de vanilie instant cu laptele și lasă-o să se răcească puțin. Între timp, bate smântâna pentru frișcă și topește ciocolata albă împreună cu lichiorul. Încorporează frișca bătută în ciocolată, apoi budinca răcită. Feliază bananele și așează-le la baza tăvii, peste blatul din biscuiți. Toarnă crema pregătită și bagă totul la frigider cel puțin 4 ore sau peste noapte. Servește decorată cu frișcă bătută.

Încearcă și:

REŢETA ZILEI: Prăjitură cu ananas

 

REŢETA ZILEI: Vulcan de ciocolată (lava cake)

 

REŢETA ZILEI: Cheescake cu vanilie şi portocale

 

REŢETA ZILEI: Clătite cu cocos, rodii şi iaurt

 

Cheesecake-ul perfect. Rețeta germană

 

 

 

 

 

Ultima oră
Alte titluri din: Culinar
Rețeta zilei: Negrese Rețeta zilei: Negrese
Rețeta zilei: Minitarte cu fructe de pădure Rețeta zilei: Minitarte cu fructe de pădure
Mai multe titluri din: Culinar
Antena3.ro Un jurnalist român a mers la familia lui Raed Arafat din Palestina. Detaliul incredibil descoperit în trecutul celebrului doctor
Libertatea.ro Cele mai bune zodii în dormitor. Află ce se spune despre zodia ta
A1.ro Lovitură pentru toți românii care au termopane și centrală în case. Legea îi obligă să aplice câteva modificări. Dacă nu acceptă, rămân fără gaze
IncomeMagazine.ro Horoscopul zilei de luni, 22 octombrie 2017