×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Reţeta zilei: Supă cremă de broccoli cu sticksuri de bacon

15 Mai 2018

Ingrediente:

  • 400 g broccoli proaspat
  • 100 g bacon afumat si uscat
  • ulei de masline
  • 1/2 ceapă
  • 2 morcovi
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 legatura de marar verde
  • 4 cartofi potriviti
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei verde 
  • sare 
  • piper
  • cateva bete de bambus pentru frigarui

Mod de preparare:

Se curata broccoli in buchetele, se spala, apoi se pune la fiert in apa cu sare, cca. 10-15 minute, apoi se scot din apa clocotita si se trec pe sub jet de apa rece pentru a ramane de un verde crud.

Se iau cate 2 felii de bacon afumat si se ruleaza usor (nu foarte strans) pe jumatati de bete de bambus pentru frigarui, apoi se trec prin un pic de ulei de masline incins, pana se rumenesc usor. Se scot de pe bete cat sunt calde, fara a se rupe.In uleiul ramas, rumenim jumatate de ceapa taiata julien, morcovul si radacina de patrunjel curatate si taiate marunt, ardeii feliati si cartofii taiati cubulete. Se pune un pic de zeama de la broccoli fiert, un praf de sare, piper si se lasa sa fiarba inabusit, adaugand si o cescuta de apa sau supa. Cand totul a fiert, adaugam si verdeata tocata si buchetelele de broccoli. Se dau la blender pana obtinem crema de consistenta unei supe-crema.Se serveste calda cu sticksurile de bacon afumat si paine prajita. Sursa: www.gustos.ro

 

 

Ultima oră
Alte titluri din: Culinar
Alivanca strămoșească (rețetă pentru Moșii de Rusalii) Alivanca strămoșească (rețetă pentru Moșii de Rusalii)
Cum preparăm un cocktail Red Passion Cum preparăm un cocktail Red Passion
Mai multe titluri din: Culinar
Antena3.ro Horoscopul săptămânii 28 mai-3 iunie, cu astrologul Camelia Pătrășcanu. Zodia care va sta foarte bine pe plan financiar
Libertatea.ro Adevărul despre viața primei soții a lui Mutu în SUA. Ce face pentru bani Alexandra Dinu
A1.ro Scene șocante în plină stradă! Un bărbat a fost legat de o balustradă și călcat pe cap și pe față de o tânără. Oamenii șocați s-au oprit și au au filmat totul
IncomeMagazine.ro Cate rachete balistice are armata Rusiei?