Rețeta zilei: Plăcinţele cu şuncă, brânză şi spanac

11 Oct 2017

Ingrediente

1 foaie de aluat foitaj, decongelat
6 felii de şuncă presată
190 g brânză ricotta
50 g brânză mozzarella

2 linguri lapte
1 praf de nucşoară
sare, după gust
piper, după gust
1 lingură ulei
1 ceapă mare, tocată
1 căţel de usturoi, tocat
120 g spanac baby
1 ou bătut

Mod de preparare

Preîncălzeşte cuptorul şi tapeteză o tavă cu hârtie de copt. Combină şunca tăiată cu brânza ricotta, mozzarella, laptele, nucşoara, sarea şi piperul şi amestecă bine. Dai deoparte compoziţia.

Încingi uleiul într-o tigaie la foc mediu. Adaugi ceapa, usturoiul şi le sotezi 1 minut. Adaugi spanacul şi îl căleşti până se înmoaie frunzele. Amestecul călit se adaugă peste brânză. Tai aluatul foitaj în 4 pătrate, le aşezi în tavă şi pui umplutura în centrul fiecăruia. Le îndoi marginile şi le dai plăcinţelelor o formă rotundă. Le ungi cu oul bătut şi razi brânză mozzarella după gust. Dai la cuptor 15 sau 20 de minute, până se rumenesc.Poftă bună!

 

Ultima oră
Alte titluri din: Culinar
Rețeta zilei: Pui cu smântână și legume la cuptor Rețeta zilei: Pui cu smântână și legume la cuptor
Rețeta zilei: Ficăței de pui cu praz Rețeta zilei: Ficăței de pui cu praz
Mai multe titluri din: Culinar
Antena3.ro Înaintea începerii slujbei, Patriarhul Daniel a spus: „Regretăm că...”
Libertatea.ro Huidu, făcut praf la 6 ani de la accident. De la pozele cu fata ucisă la metrou a început totul
A1.ro Colegii Alinei Ciucu, fata ucisă la metrou, au primit un mail de dimineață. După ce l-au citit, au început să plângă...
IncomeMagazine.ro Cate rachete balistice are armata Rusiei?