Rețeta zilei: Plăcinţele cu şuncă, brânză şi spanac

11 Oct 2017

Ingrediente

1 foaie de aluat foitaj, decongelat
6 felii de şuncă presată
190 g brânză ricotta
50 g brânză mozzarella

2 linguri lapte
1 praf de nucşoară
sare, după gust
piper, după gust
1 lingură ulei
1 ceapă mare, tocată
1 căţel de usturoi, tocat
120 g spanac baby
1 ou bătut

Mod de preparare

Preîncălzeşte cuptorul şi tapeteză o tavă cu hârtie de copt. Combină şunca tăiată cu brânza ricotta, mozzarella, laptele, nucşoara, sarea şi piperul şi amestecă bine. Dai deoparte compoziţia.

Încingi uleiul într-o tigaie la foc mediu. Adaugi ceapa, usturoiul şi le sotezi 1 minut. Adaugi spanacul şi îl căleşti până se înmoaie frunzele. Amestecul călit se adaugă peste brânză. Tai aluatul foitaj în 4 pătrate, le aşezi în tavă şi pui umplutura în centrul fiecăruia. Le îndoi marginile şi le dai plăcinţelelor o formă rotundă. Le ungi cu oul bătut şi razi brânză mozzarella după gust. Dai la cuptor 15 sau 20 de minute, până se rumenesc.Poftă bună!

 

Ultima oră
Alte titluri din: Culinar
Rețeta zilei: Minitarte cu fructe de pădure Rețeta zilei: Minitarte cu fructe de pădure
Rețeta zilei: Papanaşi cu smântână şi dulceaţă Rețeta zilei: Papanaşi cu smântână şi dulceaţă
Mai multe titluri din: Culinar
Antena3.ro Mihai Voropchievici, horoscopul runelor pentru 22-28 octombrie
Libertatea.ro Fiul Luminiței Anghel suferă de o boală care îl distruge încet, încet. Din păcate e boala secolului
A1.ro Lovitură pentru toți românii care au termopane și centrală în case. Legea îi obligă să aplice câteva modificări. Dacă nu acceptă, rămân fără gaze
IncomeMagazine.ro Cele mai NEBUNE exercitii militare din lume!