REŢETA ZILEI : Negresă cu ciocolată, piper roz şi sos de afine şi scorţişoară

18 Mai 2017

Ingrediente:

150 g ciocolată neagră, 30 g unt, 2 ouă, 50 g zahăr pudră, o linguriţă vanilie, 50 ml frişcă, o lingură făină, cacao, piper roz (cât să presari pe deasupra prăjiturii)

pentru sos: 50 g zahăr brun, 2 linguriţe amidon de porumb, 200 g afine, 50-60 ml apă, 2 linguriţe suc de lămâie, 1/2 linguriţă scorţişoară

Mod de preparare:

Topeşte ciocolata şi untul la bain marie. Separat, bate gălbenuşurile cu zahărul şi vanilia şi pune-le peste ciocolată, împreună cu frişca. Albuşurile se bat spumă, se adaugă făina şi se toarnă în compoziţia cu ciocolată. Se coace la 180 de grade, timp de 40-45 min. Pentru sos, se combină zahărul, amidonul de porumb, adaugă afinele, apa, sucul de lămâie şi scorţişoara într-o crăticioară. Se aduc la fierbere, amestecând des, apoi dă focul mic şi mai lasă 5 minute, amestecând pentru a nu se lipi. Când sosul este gata, toarnă-l uşor peste prăjitura tăiată bucăţi şi presară pe deasupra cacao şi piper roz. (gustarte.ro)

 

Încearcă şi:

REŢETA ZILEI: Salată cu cartofi dulci, fasole neagră şi avocado

 

REȚETA ZILEI: Găluște cu caise

 

REŢETA ZILEI: Tartă cu cremă de ciocolată albă și banane

 

REŢETA ZILEI: Prăjitură cu ananas

 

REŢETA ZILEI: Vulcan de ciocolată (lava cake)

 

 

Ultima oră
Alte titluri din: Culinar
Salată de legume și verdețuri (rețetă de aprilie) Salată de legume și verdețuri (rețetă de aprilie)
Rețeta zilei: Cheescake cu vanilie şi portocale Rețeta zilei: Cheescake cu vanilie şi portocale
Mai multe titluri din: Culinar
Antena3.ro „Sunt Ana Maria și în aprilie anul trecut, soțul meu a avut o aventură. Asta a trecut iar eu am decis să-l iert. Doar că într-o seară l-am prins...”
Libertatea.ro Elena Merișoreanu a răbufnit după înmormântarea Ionelei Prodan. Acuze grave
A1.ro Mașinile vechi ar putea să fie interzise în București! De când ar putea să intre în vigoare această lege
IncomeMagazine.ro Cate rachete balistice are armata Rusiei?