REŢETA ZILEI : Negresă cu ciocolată, piper roz şi sos de afine şi scorţişoară

18 Mai 2017

Ingrediente:

150 g ciocolată neagră, 30 g unt, 2 ouă, 50 g zahăr pudră, o linguriţă vanilie, 50 ml frişcă, o lingură făină, cacao, piper roz (cât să presari pe deasupra prăjiturii)

pentru sos: 50 g zahăr brun, 2 linguriţe amidon de porumb, 200 g afine, 50-60 ml apă, 2 linguriţe suc de lămâie, 1/2 linguriţă scorţişoară

Mod de preparare:

Topeşte ciocolata şi untul la bain marie. Separat, bate gălbenuşurile cu zahărul şi vanilia şi pune-le peste ciocolată, împreună cu frişca. Albuşurile se bat spumă, se adaugă făina şi se toarnă în compoziţia cu ciocolată. Se coace la 180 de grade, timp de 40-45 min. Pentru sos, se combină zahărul, amidonul de porumb, adaugă afinele, apa, sucul de lămâie şi scorţişoara într-o crăticioară. Se aduc la fierbere, amestecând des, apoi dă focul mic şi mai lasă 5 minute, amestecând pentru a nu se lipi. Când sosul este gata, toarnă-l uşor peste prăjitura tăiată bucăţi şi presară pe deasupra cacao şi piper roz. (gustarte.ro)

 

Încearcă şi:

REŢETA ZILEI: Salată cu cartofi dulci, fasole neagră şi avocado

 

REȚETA ZILEI: Găluște cu caise

 

REŢETA ZILEI: Tartă cu cremă de ciocolată albă și banane

 

REŢETA ZILEI: Prăjitură cu ananas

 

REŢETA ZILEI: Vulcan de ciocolată (lava cake)

 

 

Ultima oră
Alte titluri din: Culinar
Rețeta zilei: Minitarte cu fructe de pădure Rețeta zilei: Minitarte cu fructe de pădure
Rețeta zilei: Papanaşi cu smântână şi dulceaţă Rețeta zilei: Papanaşi cu smântână şi dulceaţă
Mai multe titluri din: Culinar
Antena3.ro Ufologii anunță un atac extraterestru curând. Sute de OZN-uri s-ar îndrepta spre Terra
Libertatea.ro Raspunde la o singura intrebare si afla daca esti PSIHOPAT sau nu
A1.ro Lovitură pentru toți românii care au termopane și centrală în case. Legea îi obligă să aplice câteva modificări. Dacă nu acceptă, rămân fără gaze
IncomeMagazine.ro Trump acuzat ca vrea sa ascunda adevarul despre Kennedy