×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Reţeta zilei: Macrou cu lămâie

11 Iun 2018

Ingrediente:

8 bucati macrou

4 lamai

6 catei usturoi

40 gr patrunjel

100 ml ulei de masline

ulei de floarea soarelui ( pentru prajit)

sare

Mod de preparare:

Incepem prin a curata pestele. Taiem capul, coada si il curatam de mate. Il taiem apoi in doua pe lungime si il spalam sub un jet de apa rece.Intr-un bol amestecam 100 ml ulei de masline cu sucul si coaja rasa de la trei lamai, sare, usturoiul curatat si taiat in doua si jumatate din cantitatea de patrunjel tocat marunt.Asezam macroul intr-un vas cu pereti inalti (eu am folosit doua tavi de unica folosinta).Turnam peste macrou amestecul de ulei si lamaie.Acoperim vasul (tava) cu folie de aluminiu sau folie alimentara si dam la frigider pentru 2 ore.Dupa acest timp, punem o tigaie cu ulei la foc iute. Cand uleiul s-a incins, prajim pestele, lasandu-l cate 4 minute pe fiecare parte. Cand este gata, se scoate pe un platou.Se serveste presarat cu patrunjel proaspat tocat si cu suc de lamaie.Pofta buna!

 

Ultima oră
Alte titluri din: Culinar
Tochitura musceleană (rețetă românească veche) Tochitura musceleană (rețetă românească veche)
Rețeta zilei: Lasagna Rețeta zilei: Lasagna
Mai multe titluri din: Culinar
Antena3.ro Au fost într-o croazieră în Norvegia, dar când s-au întors acasă au avut parte de un adevărat șoc. Abia atunci și-au dat seama ce a făcut copilul lor de 12 ani în vacanță
Libertatea.ro Andra: 'În orice poziție m-ar fi pus...'. Detalii intime despre Măruță
A1.ro Răsturnare de situație în cazul Elodiei Ghinescu! Descoperirea care schimbă tot ce se știa despre dispariția misterioasă a avocatei! 
IncomeMagazine.ro Cate rachete balistice are armata Rusiei?