×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Colțunași (sau vareniki) ca la Ulma (rețeta Mariei Gorban)

13 Mar 2018

Bucate ucrainene după retete romanesti. Adicătelea, împământenite la noi și asimilate de întregul sat, de întreaga comună. Pe Maria Gorban am întâlnit-o cu ani în urmă la festivalul ProEtnica de la Sighișoara. Reprezenta comunitatea de ucraineni din comuna Ulma și mă-mbia să gust din bucatele specifice comunității sale... 

De aceea, probabil, multe dintre preparatele satului poartă două nume: unul românesc și altul slav. Cum este cazul și cu acești „colțunași”, numiți deopotrivă și „vereneche” ori „vareniki”... Pe mine mă interesează însă mai puțin cum li s-a zis la botezul lor și mai mult cum se pregătesc, după o rețetă unică, și-n casele de români și-n cele de ucraineni, din Ulma.

Ai trebuință de 500 g făină, două ouă, 250 g smântână, 500 g brânză de vaci, sare, zahăr. Se face un aluat din făină, un ou, apă caldă şi sare. Se frământă bine şi se întinde o foaie subţire.  

Citește pe Antena Satelor detaliile acestei delicioase rețete de colțunași

Ultima oră
Pe aceeasi temă
Rețeta zilei de sâmbătă. Gâscă la cuptor cu iahnie de fasole albă Rețeta zilei de sâmbătă. Gâscă la cuptor cu iahnie de fasole albă
Rețeta zilei de luni. Șnițele ardelenești de porc cu cartofi și laște (rețete românești pe gustul tău) Rețeta zilei de luni. Șnițele ardelenești de porc cu cartofi și laște (rețete românești pe gustul tău)
Alte titluri din: Culinar
Laptele de șteandru - o rețetă de la stână Laptele de șteandru - o rețetă de la stână
Rețeta zilei: Brioşe cu porumb şi cârnaţi Rețeta zilei: Brioşe cu porumb şi cârnaţi
Mai multe titluri din: Culinar
Antena3.ro Horoscop săptămâna 25 iunie - 1 iulie. Racii sunt extrem de agitați, Săgetătorii au de luat o decizie grea
Libertatea.ro Toți vorbesc de noua iubită a lui Slav. E o celebră prezentatoare tv și are un copil
A1.ro Profeția înfiorătoare! Haosul în care vom fi aruncați: ”Lumea întreagă va deveni un Iad, iar fiecare zi va fi precum o Apocalipsă!”
IncomeMagazine.ro Cate rachete balistice are armata Rusiei?