×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Iepure cu sos de sardele (rețetă de la 1847)

11 Iun 2018

 Nu stim ce varsta avea, de-o fi fost maritata ori de-o fi avut copii. Era insa atat de atasata de "iubitele-i eleve", incat in anul 1847 termina de scris pentru ele o prima culegere de retete, care a trecut apoi din mana in mana, sub forma manuscrisa, pentru ca apoi, la indemnul mai multor "cocoane cinstite si intelepte", avea sa ajunga la tipar. Se numea Maria Maurer. Era, probabil, profesoara de pension in Bucurestiul miezului de ev XIX. Si avea sa fie autoarea primei culegeri de retete "cu masurile Tarii Rumanesti". Cartea, din care am extras azi o reteta, avea subtitlul: "coprinde 190 ratete de bucate, prajituri, creme, spume, jalatine, inghetate, si cum se pastreaza, lucruri de iarna toate alese si incercate de o prietena a tuturor femeilor celor casnice". Cu ea se face inceputul.

Dar să aflăm și rețeta promisă (așa cum era ea consemnată la anul 1847)

„După ce ai scos iepurelui cojocul, lai despintecat și l-ai grijit; opărește-l cu apă fiartă și mai silește-te prin ajutorul cuțitașului să-i scoți încă o piele; apoi împănează-l cu slănină, sară-l și frige-l în frigare.
...............

Citește rețeta mai departe pe ANTENA SATELOR

Ultima oră
Pe aceeasi temă
Rețeta zilei de miercuri. Covrigi „ca la Rucăr” (rețeta Tuței lu' Mazăre) Rețeta zilei de miercuri. Covrigi „ca la Rucăr” (rețeta Tuței lu' Mazăre)
Rețeta zilei de marți. Crap sălbatic de Dunăre gătit după gustul pescarilor Rețeta zilei de marți. Crap sălbatic de Dunăre gătit după gustul pescarilor
Alte titluri din: Culinar
Rețeta zilei de vineri. Înghețată de casă (ca în vremea lui Bacalbașa) Rețeta zilei de vineri. Înghețată de casă (ca în vremea lui Bacalbașa)
Rețeta zilei: Creveţi cu legume şi caşcaval Rețeta zilei: Creveţi cu legume şi caşcaval
Mai multe titluri din: Culinar
Antena3.ro Cea mai înfricoşătoare predică a părintelui Arsenie Boca
Libertatea.ro Cătălin Cazacu rupe tăcerea după Exatlon: 'Da, am făcut dragoste'
A1.ro Profeția înfiorătoare! Haosul în care vom fi aruncați: ”Lumea întreagă va deveni un Iad, iar fiecare zi va fi precum o Apocalipsă!”
IncomeMagazine.ro Cate rachete balistice are armata Rusiei?