x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar REŢETA ZILEI: Chifle cu seminţe şi tărâţe

REŢETA ZILEI: Chifle cu seminţe şi tărâţe

21 Sep 2017   •   20:30
REŢETA ZILEI: Chifle cu seminţe şi tărâţe

Ingrediente: 400 ml apă, 50 ml ulei, 25 grame drojdie, 150 grame tărâţe de grâu, 400 grame făină, 1 praf de sare, 50 seminţe decojite de floarea soarelui, 20 grame seminţe de in.

Mod de preparare: Se dizolvă drojdia în apă călduţă şi se adaugă uleiul. Într-un bol se amestecă bine seminţele de in şi floarea soarelui cu tărâţă, făină şi sare. Se face o adâncitură în mijloc şi se pune amestecul de apă cu drojdie.

Se frământă aluatul până nu se mai lipeşte de mâini şi se lasă să crească într-un loc cald până îşi dublează volumul. Se rup din aluatul crescut bile de dimensiuni potrivite, care se pun în tava unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Se crestează deasupra cu un cuţit, se mai lasă să crească în tavă câteva minute, apoi se coc în cuptorul încins circa 25-30 de minute. (bucataras.ro)

 

×
Subiecte în articol: reteta zilei reteta chifle reteta usoara