Rețeta zilei : Cartofi franţuzeşti la cuptor

13 Sep 2017

Ingrediente

1 kg cartofi noi

400 ml lapte

3 ouă

250 g brânză de oaie rasă

unt

250 g smântână

3 căţei de usturoi

Nucşoară

sare

piper

Mod de preparare

Speli cartofii, îi alegi şi îi fierbi în coajă timp de 15 minute. Îi scoţi, îi laşi la răcit, le cureţi coaja şi îi tai rondele. Torni peste ei laptele şi amesteci. Adaugi 2 ouă bătute, jumătate din cantitatea de brânză, sare, piper, un praf de nucşoară şi amesteci bine toate ingredientele. Ungi o tavă cu unt, pui usturoiul tocat fin şi torni cartofii. Îi aranjezi frumos şi presari restul de brânză, adaugi smântâna, oul bătut şi câteva cubuleţe de unt. Dai tava la cuptorul încins pentru aproximativ 40 de minute sau până se gratinează frumos.Poftă bună!

 

Ultima oră
Alte titluri din: Culinar
REŢETA ZILEI: Chifle cu seminţe şi tărâţe REŢETA ZILEI: Chifle cu seminţe şi tărâţe
Chef Florin Dumitrescu transformă celebra sa plăcintă de berbecuț  într-un burger gourmet Chef Florin Dumitrescu transformă celebra sa plăcintă de berbecuț într-un burger gourmet
Mai multe titluri din: Culinar
Antena3.ro Participau la deshumarea unui băiețel. Toți au leșinat când au deschis sicriul. Ce au găsit în el
Libertatea.ro Oana Roman a răbufnit! L-a făcut ou și cu oțet pe C.T Popescu. Vai, ce a fost la gura ei
A1.ro Cazul care face înconjurul lumii. Fetiţa a cărei inimă bate în afara pieptului. Imagini incredibile!
IncomeMagazine.ro A fost dezlegat misterul pe de Insula Pastelui!