×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Pui cu aguridă - rețeta Ecaterinei Steriady, de la 1871

17 Iul 2017

Nu știu domniile voastre ce vă amintiți din copilăriei, dar mie îmi sunt dragi... gusturile bucatelor bunicii. Ciorbele acrite cu corcodușe verzi – prin mai, cu struguri verzi – prin mijlocul verii... și tot pe-atunci, cu prune verzi, din cele care apucau să se coacă abia toamna târziu, când li se mai spunea și „brumării”. Ce vreau să spun e că-mi aduc aminte de ciorbele ei cu aguridă! Și zău că nu mi s-au strepezit dinții!

Dar uite că deunăzi am aflat în cartea unei străbunici... a gastronomiei românești, o altă rețetă în care sunt la mare cinste fructele astea verzi, necoapte, de li se mai zice prin alte părți și gorgoaze. Ecaterina Steriady colonelu nota în „Buna Menajeră”, la anul 1871, cum se pregătesc Puii cu aguridă? Ia luați aminte aici:

Pui cu aguridă - rețeta

Prăjește puii în unt, scoate-i și rumenește-i cu o lingură de făină, pune vreo două linguri de zahăr, împreună cu puii, și mai amestecă puțin. Pe urmă......

Citește mai departe toate detaliile acestei delicioase RETETE ROMANESTI

Ultima oră
Pe aceeasi temă
Mușchi de vacă cu smântână - rețeta Ecaterinei Steriady, de la 1871 Mușchi de vacă cu smântână - rețeta Ecaterinei Steriady, de la 1871
PLACHIE DE STRIDII- rețeta Ecaterinei Steriady (colonelu), de la 1871 PLACHIE DE STRIDII- rețeta Ecaterinei Steriady (colonelu), de la 1871
Alte titluri din: Culinar
Reţeta zilei: Muşchi de vită cu sos de ciuperci Reţeta zilei: Muşchi de vită cu sos de ciuperci
Reţeta zilei: Spaghete carbonara Reţeta zilei: Spaghete carbonara
Mai multe titluri din: Culinar
Antena3.ro Aceasta a fost cea mai tristă nuntă! Mirii au invitat 300 de persoane, dar nu a venit nimeni. Motivul este emoționant
Libertatea.ro Georgiana din Iași susține că e cea mai bine plătită escortă. A încasat 800.000 €
A1.ro Imagini ULUITOARE! Cristian Pomohaci A FOST PRINS în fapt! Fostul preot nu s-a mai ferit de nimeni!
IncomeMagazine.ro Cate rachete balistice are armata Rusiei?