Pui cu aguridă - rețeta Ecaterinei Steriady, de la 1871

17 Iul 2017

Nu știu domniile voastre ce vă amintiți din copilăriei, dar mie îmi sunt dragi... gusturile bucatelor bunicii. Ciorbele acrite cu corcodușe verzi – prin mai, cu struguri verzi – prin mijlocul verii... și tot pe-atunci, cu prune verzi, din cele care apucau să se coacă abia toamna târziu, când li se mai spunea și „brumării”. Ce vreau să spun e că-mi aduc aminte de ciorbele ei cu aguridă! Și zău că nu mi s-au strepezit dinții!

Dar uite că deunăzi am aflat în cartea unei străbunici... a gastronomiei românești, o altă rețetă în care sunt la mare cinste fructele astea verzi, necoapte, de li se mai zice prin alte părți și gorgoaze. Ecaterina Steriady colonelu nota în „Buna Menajeră”, la anul 1871, cum se pregătesc Puii cu aguridă? Ia luați aminte aici:

Pui cu aguridă - rețeta

Prăjește puii în unt, scoate-i și rumenește-i cu o lingură de făină, pune vreo două linguri de zahăr, împreună cu puii, și mai amestecă puțin. Pe urmă......

Citește mai departe toate detaliile acestei delicioase RETETE ROMANESTI

Ultima oră
Pe aceeasi temă
Mușchi de vacă cu smântână - rețeta Ecaterinei Steriady, de la 1871 Mușchi de vacă cu smântână - rețeta Ecaterinei Steriady, de la 1871
PLACHIE DE STRIDII- rețeta Ecaterinei Steriady (colonelu), de la 1871 PLACHIE DE STRIDII- rețeta Ecaterinei Steriady (colonelu), de la 1871
Alte titluri din: Culinar
REŢETA ZILEI: Tartă cu cireşe REŢETA ZILEI: Tartă cu cireşe
Imam baialdî (rețeta dobrogeană a lui Constantin Bacalbașa) Imam baialdî (rețeta dobrogeană a lui Constantin Bacalbașa)
Mai multe titluri din: Culinar
Antena3.ro Răsturnare de situație în cazul morții Denisei Răducu. Anunțul făcut de Mara Bănică
Libertatea.ro Ea e noua femeie din viața lui Bittman. E o artistă celebră din România
A1.ro Nostradamus, previziuni sumbre pentru România: „Va fi...”
IncomeMagazine.ro Horoscopul zilei de luni, 24 iulie 2017