Pui cu aguridă - rețeta Ecaterinei Steriady, de la 1871

17 Iul 2017

Nu știu domniile voastre ce vă amintiți din copilăriei, dar mie îmi sunt dragi... gusturile bucatelor bunicii. Ciorbele acrite cu corcodușe verzi – prin mai, cu struguri verzi – prin mijlocul verii... și tot pe-atunci, cu prune verzi, din cele care apucau să se coacă abia toamna târziu, când li se mai spunea și „brumării”. Ce vreau să spun e că-mi aduc aminte de ciorbele ei cu aguridă! Și zău că nu mi s-au strepezit dinții!

Dar uite că deunăzi am aflat în cartea unei străbunici... a gastronomiei românești, o altă rețetă în care sunt la mare cinste fructele astea verzi, necoapte, de li se mai zice prin alte părți și gorgoaze. Ecaterina Steriady colonelu nota în „Buna Menajeră”, la anul 1871, cum se pregătesc Puii cu aguridă? Ia luați aminte aici:

Pui cu aguridă - rețeta

Prăjește puii în unt, scoate-i și rumenește-i cu o lingură de făină, pune vreo două linguri de zahăr, împreună cu puii, și mai amestecă puțin. Pe urmă......

Citește mai departe toate detaliile acestei delicioase RETETE ROMANESTI

Ultima oră
Pe aceeasi temă
Mușchi de vacă cu smântână - rețeta Ecaterinei Steriady, de la 1871 Mușchi de vacă cu smântână - rețeta Ecaterinei Steriady, de la 1871
PLACHIE DE STRIDII- rețeta Ecaterinei Steriady (colonelu), de la 1871 PLACHIE DE STRIDII- rețeta Ecaterinei Steriady (colonelu), de la 1871
Alte titluri din: Culinar
Rețeta zilei: Brioșe cu banane Rețeta zilei: Brioșe cu banane
Rețeta zilei: Clătite americane cu fructe de pădure Rețeta zilei: Clătite americane cu fructe de pădure
Mai multe titluri din: Culinar
Antena3.ro Semne surprizătoare care îți spun că ai diabet. Fii foarte atent la ele
Libertatea.ro Ce salariu are Bianca Drăgușanu. Ireal cât câștiga Gabriela Cristea
A1.ro Veste importantă pentru toți românii! Angajații pot ieși mult mai repede la pensie! Ce trebuie să facă
IncomeMagazine.ro Cate rachete balistice are armata Rusiei?