Prajitura RAPIDA cu iaurt!

14 Ian 2018

In mai putin de o ora, acest desert, racoros si delicios, poate fi servit. De la bun inceput trebuie preizat ca, spre deosebire de alte retete, in cazul de fata ingredientele folosite trebuie sa fie reci.

Avem nevoie de un pachet de foi pentru prajituri, 500 ml iaurt, 300 ml frisca lichida nebatuta, 60 de grame de zahar, 350 de grame de fructe de padure proaspete sau congelate, un plic de gelatina si unul de glazura de ciocolata.

Cum se prepara. Inainte de toate, gelatina se pune intr-o craticioara cu putina apa sa se umfle. Separat, iaurtul se amesteca cu zaharul, iar frisca se bate spuma cu mixerul.

Dupa ce s-a umflat, gelatina se incalzeste putin, la foc mic si cu grija sa nu clocoteasca, pana se dizolva. Apoi se amesteca cu iaurtul si frisca pana la omogenizare.

Peste foaia asezata intr-o tava, se rastoarna intreaga cantitate de crema, peste care se presara fructele de padure. Totul se acopera cu cealalta foaie de tort. Se lasa la rece cateva ore.

Dupa ce s-a intarit crema, se scoate din frigider si se prepara glazura de ciocolata, care se intinde uniform peste prajitura.

Ultima oră
Alte titluri din: Culinar
Rețeta zilei: Plăcinte cu şuncă şi caşcaval Rețeta zilei: Plăcinte cu şuncă şi caşcaval
Rețeta zilei: Păstrăv la cuptor cu piure de mazăre Rețeta zilei: Păstrăv la cuptor cu piure de mazăre
Mai multe titluri din: Culinar
Antena3.ro Delia, vacanță de lux în Maldive! Cât dă vedeta pentru o noapte de cazare
Libertatea.ro Andra și-a lăsat copiii, a plecat să doarmă la hotel! Ce se întâmplă cu familia Măruță
A1.ro Un nou caz de agresiune sexuală! O elevă a reclamat la poliţie că a fost violată în scara unui bloc. Un alt pedofil în libertate?
IncomeMagazine.ro Cate rachete balistice are armata Rusiei?